Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szegénység nem szégyen, csak kellemetlen

| 2013. 09. 05. | 18:05:04
Debrecenben nincs pénz kilépni az európai porondra.
A szegénység nem szégyen, csak kellemetlen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A negyedik élvonalbeli szezonjára készülő Debrecen vízilabdacsapata átalakult kerettel vág neki a 2013/2014-es küzdelemsorozatnak, hiszen több távozója-, és érkezője is volt az együttesnek - hangzott el az idény felvezető sajtótájékoztatón. A szerződését három évvel meghosszabbító Európa-bajnok Braniszlav Mitrovicson és az újdonsült világbajnoki ezüstérmes Szasa Misicsen túl a maradás mellett döntött az időközben Universiadét nyerő Halek Márton, Kállay Márk, Palotás Gergely, Süveges Máté, illetve Vindisch Ferenc. Hozzájuk érkezett a román válogatott Andrei Busila (Nagyvárad), az Universiadé aranyérmes balkezes Chilkó Márton (ZF-Eger), a junior világbajnok Marnitz Gergő (Szolnok), a junior válogatott kapus, Péterfy Mihály (Vasas), a világ- és Európa-bajnok,  olimpiai ezüstérmes montenegrói válogatott Predrag Jokics (Partizan Beograd), valamint újból piros-fehér szerelést húz a féléves szentesi kitérőt követően visszatérő kétszeres gólkirály, Weszelovszky László (Szentes) is.

Mellettük az új idényben bizonyíthatnak továbbá fiatal, főként saját nevelésű tehetségek is – Macsi Patrik, Pocian Serban Patric és Smitula Gergő. A távozók: Alex Giorgetti (Pro Recco), Boris Letica (?), Komlósi Péter(?), Milos Korolija (Radnicki Kragujevac), Nébald Olivér (Miskolc), Somlai Tamás (KSI).

Debrecen vízilabdacsapata a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás irányításával az eddigi legsikeresebb szezonját tudhatja a háta mögött, hiszen túl azon, hogy harmadik élvonalbeli idényében a nemzetközi kupaszereplést érő ötödik helyen végzett az együttes, a Magyar Kupában, valamint története első nemzetközi megmérettetésén, az Európa Kupában is a legjobb négy között ért célba. Idén azonban anyagi okok miatt nem tudja vállalni a szereplést a második legrangosabb európai vízilabda-versenysorozatban a gárda, így ezúttal két fronton mérettet meg: a Magyar Kupában, és az OB I-ben.

A Magyar Kupában az elmúlt hétvégén a nagykanizsai kvartettből bejutott a gárda a negyeddöntőbe, ahol a legjobb négybe kerülésért a Szolnok csapatán kell túljutnia Varga Tamás tanítványainak. A bajnokságban az alakulat célja az élbolyba-, az első hat közé jutás. Az együttes másodedzője a Szentes felnőtt férfi vízilabdacsapatától érkező Lukács Dénes, aki a DVSE utánpótlás-nevelésért felelős szakmai igazgatója is egyben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.