Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek edzője lát esélyt az első helyre!

mti

2012.11.05. 14:29

A debreceniek edzője lát esélyt az első helyre!
Gyöngyösi András munkában (Fotó: civishir.hu)

A leköszönő kapitány szerint problémát jelent, hogy sok a légiós a magyar csapatokban.

Hirdetés

Hirdetés

Az elődöntőbe jutott férfi vízilabdacsapatok mindegyike úgy ítéli meg, hogy megnyerheti a 4. Theodora Magyar Kupát, amelyért a hétvégén szállnak medencébe a Komjádi uszodában. A hétfői sajtótájékoztatón Gyöngyösi András, a Debrecen és Kovács István, az elődöntős rivális Szolnok vezetőedzője, illetve Földi László, a bajnoki címvédő Vasas, és Vincze Balázs, a tavalyi kupagyőztes Szeged, vagyis a szombati második párharc szereplőinek szakvezetője egyként azt hangoztatta, hogy bár természetesen tisztelik ellenfelüket, saját gárdájukat várják a vasárnapi döntőbe.

Martin György, a sportági szövetség elnöke elmondta, hogy a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést, az elődöntők vesztesei egyformán bronzérmesek lesznek. Kitért rá, hogy míg korábban általában a Szőnyi úti uszoda adott otthont a kupadöntőnek, az idén oda a katasztrófavédelmi előírások miatt legfeljebb hatszáz embert engedhetnének be, ezért választották a 2012-es helyszínnek a főváros legnagyobb uszodáját, a Komjádit, ahová ingyenes a belépés valamennyi mérkőzésre.

Kemény Dénes, a válogatott ez év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya arról a sajátosságról beszélt, hogy az idei négyes döntőben tíz és tizenöt között lesz a csapatokban szóhoz jutó idegenlégiósok száma. Ezt szakmai problémaként értékelte, egyúttal hangot adott annak a reményének, hogy a tendencia javulni fog. Vagyis - megfogalmazása szerint -  bárki lesz is az utóda a válogatott kispadján, az többekkel is tud majd számolni a remélhetőleg fejlődő utánpótláskorú magyar vízilabdások közül, akik klubcsapataikban is mind nagyobb mértékben szorítanak majd helyet maguknak.

A kupa négyes döntőjének programja:
    férfiak:

    szombat, elődöntők:
Debreceni VSE - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 16.30
A-HÍD Szeged VE - TEVA-Vasas 18.15
    vasárnap:
döntő 12.20

    nők:
    péntek, elődöntők:
Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors - ZF-Eger 18.30
BVSC-Zugló - Hungerit-Szentesi VK 20.00
    vasárnap:
döntő 10.00

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.