Hirdetés

Hirdetés

Tizenötmillió euróval vásárolná be magát a Forma-1-be

Tizenötmillió euróval vásárolná be magát a Forma-1-be

2010.01.22. 13:16

Tizenötmillió euróval vásárolná be magát a Forma-1-be
Petrov a szerencse fia: szponzora is van, vezetni is tud

Német lapértesülés szerint Vitalij Petrov a Forma-1-ben rekordnak számító 15 millió eurós szponzori támogatással válthat versenyzői ülést magának a sorozatban. Ennél nagyobb összeggel eddig még senkit nem fizettek be a Forma-1-be.

Hirdetés

Hirdetés

Ha valóban igazak a Bild értesülései, akkor az orosz pilótának remek esélye van arra, hogy idén bemutatkozzon a Forma-1-ben. Jelenleg a Renault-nál, a Camposnál és a US F1-nél van még kiadó hely (hivatalosan a Toro Rosso sem erősítette meg Jaime Alguersuari szerződtetését, de ez állítólag már csak formalitás).

A Renault csapatfőnöke, Eric Boullier a minap nem is tagadta, figyelik az oroszt, az újonc Campos istálló pedig jelentős anyagi problémákkal küzd, így az állítólagos 15 milliós eurós szponzori pénz nagyon csábító lehet a spanyolok számára. Ekkora összeget még a Renault sem hagyhat figyelmen kívül, nem is beszélve a US F1-ről, tehát szinte biztosra vehető, hogy Petrov ott lesz a mezőnyben 2010-ben.

A jókora összeget állítólag két orosz vállalat, a Sberbank és a Gazprom adná össze. A 25 éves Petrov a GP2-es sorozatban az elmúlt években kiemelkedően teljesített, tavaly második lett a Williams által már szerződtetett Nico Hülkenberg mögött.

www.f1hirek.hu

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.