Hirdetés

Schumacher: Button a világbajnok!

2009.09.23. 10:45

Schumacher: Button a világbajnok!
Jenson Button

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher szerint Jenson Button be fogja tudni osztani előnyét a szezon hátralévő részére.

Hirdetés

A német zseni szerint az angol minden különösebb probléma nélkül bezsebeli élete első vb-címét a Forma-1-ben. Button 14 ponttal vezeti a bajnokságot négy futammal a szezon vége előtt, így már győznie sem kell ahhoz, hogy megszerezze az idei bajnoki címet a Forma-1-ben.

A brit versenyző előnye azonban sokkal nagyobb volt néhány versennyel ezelőtt, ugyanis azt követően, hogy az első hét futamból hatot megnyert, csak egyszer állhatott fel a dobogóra, méghozzá legutóbb Olaszországban.

Eközben csapattársa két győzelmet is aratott, és az utóbbi időben minden jel arra utal, hogy jobb formában van, mint a listavezető, aki egy cseppet sem lehet nyugodt, hiszen ahogy azt korábban csapatvezetője, Ross Brawn is elmondta, neki sokkal több a veszítenivalója, mint Barrichellónak, aki agresszívebben hajthat a hajrában. 

Schumacher azonban úgy gondolja, Button nyugodt lehet, mert elég előnye van ahhoz, hogy bezsebelje a végső győzelmet.

– Ha megnézzük a helyzetet, akkor szerintem Jenson fogja megnyerni az idei címet – mondta a hétszeres világbajnok. – Nagyon nehéz elvenni tőle, különösen úgy, hogy ismerjük, milyen problémákkal, és megbízhatósági gondokkal küzd a Red Bull."

A Red Bull Racing számára nem úgy sikerültek az elmúlt versenyek, ahogy azt eltervezték, és a Renault motor megbízhatósági problémái miatt különösen nehéz helyzetbe került Sebastian Vettel, akinek minden bizonnyal még egy tíz rajthelyes büntetéssel is szembe kell majd néznie.

A bajnokság harmadik helyén álló német pilóta lemaradása 26 pont, miközben már csak négy futam van hátra. A következőt a hét végén rendezik Szingapúrban.


www.f1hirek.hu

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés