Hirdetés

Hirdetés

Megvan, miért kell Schumacher a Forma-1-nek!

Megvan, miért kell Schumacher a Forma-1-nek!

mti, www.f1-live.hu

2010.03.16. 14:28

Megvan, miért kell Schumacher a Forma-1-nek!
A Mercedes is jól járt a hétszeres világbajnok visszatérésével

Németországban átlagosan tíz és fél millióan kísérték figyelemmel vasárnap a televíziók előtt Michael Schumacher visszatérését a Forma-1-es Bahreini Nagydíj alkalmával.

Hirdetés

Hirdetés

A versenyt a német tévénézők közel fele követte, a közvetítés ideje alatt volt olyan is, hogy 11,6 millióan figyelték az eseményeket. A futamot Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája nyerte, Schumacher hatodik lett. A három év szünet után csatasorba állt hétszeres világbajnok miatt csaknem kétszer annyian választották a száguldó cirkuszt, mint a tavalyi idénynyitó során: akkor 5,3 millióan voltak kíváncsiak a futamra.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, és bár nem tudott maradandót alkotni a szezon első versenyén, elégedett a teljesítményével.

„Mindent egybevéve azt kell mondanom, hogy nagyon, de nagyon örülök és büszke vagyok arra, ahogy a dolgok mentek, figyelembe véve, hogy három évet teljesen kihagytam, és a felkészülési időszakom alatt sem vezethettem túl sokat” – írta Schumacher a weboldalán. „Butaság lett volna azt feltételezni, hogy visszatérek, beülök az autóba, és körbeautózom a többieket, és nem is hittem, hogy ez így lesz. Aminek külön örülök, hogy higgadt voltam a verseny alatt, ahogy a korábbi éveimben is voltam.”

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.