Hirdetés

Kubica: Renault!

2009.10.07. 14:43

Kubica: Renault!
Robert Kubica

A Renault szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy Robert Kubica 2010-től náluk folytatja Forma-1-es pályafutását. A hír nem hatott a meglepetés erejével, mivel napok óta nyílt titok volt az átigazolás.

Hirdetés

Miután a jelenleg még a Renault-nál versenyző Fernando Alonso 2010-re aláírt a Ferrarihoz, tudni lehetett, hogy a francia márka Forma-1-es istállója hasonló kaliberű pilótát akar szerződtetni a spanyol helyére, így esett a választás Robert Kubicára. A lengyel versenyző persze eredményeit tekintve még messze elmarad a kétszeres világbajnok Alonsótól, de tehetsége alapján méltó helyettese lehet a spanyol klasszisnak.

A 24 éves Robert Kubica a 2006-os szezon közepe óta szerepel a Forma-1-ben, és eddig csak a BMW Sauber színeiben versenyzett. Eddigi 55 futamán egy pole pozíciót és egy futamgyőzelmet szerzett. 2008-ban szinte végig versenyben volt a világbajnoki címért, idén viszont annak is örülhet, ha a pontszerzés összejön neki és csapatának, a BMW Saubernek. A Renault World Series utánpótlás-nevelő formaautós széria 2005-ös bajnokaként még abban az évben tesztelhette a Renault F1-es autóját, de a franciák akkor még nem tartottak rá igényt, így került a BMW-hez, ahol előbb tesztpilóta volt, majd az alulteljesítő Jacques Villeneuve helyét átvéve megkezdte versenyzői pályafutását.

Szóljon hozzá!

Hirdetés