Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kínában is megkeverheti a lapokat az eső

| 2010. 04. 17. | 11:12:50
Sanghajban mind a hivatalos időmérőn, mind pedig a versenyen nagyon fontos szerepet kap a gyors alkalmazkodó képesség a nehéz körülményekhez.
Kínában is megkeverheti a lapokat az eső
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik az „esőmenők” dörzsölhetik a tenyerüket, mert ha egy kis szerencséjük lesz, a futam két órájában jócskán megkeverheti a mezőny felállását a várható égi áldás. A huszonnégy tagú pilótagárdából számos sofőr érzi otthonosan magát vizes körülmények között, ilyen helyzetben nem egyszer villantotta már meg tudását a Schumacher-Alonso-Hamilton-Vettel-Button-Barrichello-Sutil-Webber nyolcas. Ami az imént említettek autóit illeti: csak Barrichellónak és Adrian Sutilnak nincs olyan négykerekűje, amely egyértelműen fel tudná venni a versenyt az élcsapatok autóival.

A két héttel ezelőtti Malajziai Nagydíjon újból megerősítést nyert az, hogy korai volt a bahreini verseny alapján temetni a Forma-1-es versenysorozatot, hiszen Ausztrália után is egy izgalmas és látványos futamnak tapsolhattak a nézők. A Red Bull is igazolta az év eleji véleményeket, amelyekben a szakemberek az egyik legjobban megtervezett autónak kiáltották ki az Adrian Newey által megálmodott gépeket. A maláj futamon nem üldözte a balszerencse Sebastian Vettelt, így aztán a fiatal német fenomén hozta is a kötelezőt: lerajtolva az első rajtkockából induló csapattársát Mark Webbert, végig a kezében tartotta az irányítást, s senkitől sem zavartatva, az ausztrál által bekísérve szelte át a célvonalat. A Vörös Bikák után azonban izgalmasan csipkedte magát a mezőny: Rosberg megvívta a maga kis harcát a rendkívül erőszakos és gyors Kubicával, Hamilton a huszadik rajthelyről küzdötte fel magát a hatodik pozícióba, Alonso nem csak a pilótatársakkal kényszerült meccselni, hanem a meghibásodott kuplunggal is, amelynek eredménye egy látványos elfüstölés lett a verseny legvégére. A Forma-1 korelnöke, Michael Schumacher is feladni kényszerült a versenyt, mert egy meghibásodott kerékanya elengedte a Mercedes egyik kerekét, s ezzel a helyzettel a német sem tudott mit kezdeni. A hétszeres világbajnok eleddig kilenc egységet gyűjtött be, amivel a tizedik helyet foglalja el a ponttáblázaton, míg csapattársa, Nico Rosberg harmincöt rubrikával az összetett verseny negyedik helyén áll. A fiatalabbik német eddig mindenben maga mögé utasította nagyhírű társát, s vannak akik ennek alapján már temetik is Schumachert mondván, túl öreg már a száguldó cirkuszhoz. A Ferrarinál ezzel szemben óriási az elégedettség, hiszen új igazoltjuk, Alonso nyert egy futamot, s minden versenyen meggyőzően teljesített, Felipe Massa pedig egyenletes produkcióval az összetettben az élen áll a spanyol előtt.

Az eddigi három nagydíjon három különböző csapat három pilótája végzett az élen, tehát eddig igazolódnak azon év eleji jóslatok, amelyek változatos futamgyőztes listát és hatalmas küzdelmet jósoltak a sok élmenő között.

Ferenczi László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
Franciás séta Debrecenben – sokat lehet belőle tanulni!
A sport mellett szimbolikusan érintik az irodalmat, a képzőművészetet, a történelmet és természetesen a gasztronómiát is.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.