Hirdetés

Hirdetés

Briatore örökös eltiltása

2009.09.21. 15:06

Briatore örökös eltiltása
Flavio Briatore

A Renault korábbi csapatfőnökét, Flavio Briatorét örökre kizárták mindennemű autóversennyel kapcsolatos tevékenységből.

Hirdetés

Hirdetés

Mint ismeretes, a tavalyi szingapúri versenyen, vezetői parancsra, Piquet a falnak rohant, bejött a biztonsági autó, így az első tankolását már korábban megejtő csapattárs, a 14. helyről elrajtolt Fernando Alonso jelentős előnybe került és meg is nyerte a versenyt. A Renault csapat  az FIA (Nemzetközi Automobilszövetség) hétfői döntése értelmében kétéves eltiltást kapott, de felfüggesztve.

Az ominózus Piquet-ütközés:Azt továbbra sem tudni biztosan, hogy miként jutott a szövetség tudomására az ügy, sajtóértesülések szerint a botrányt az ifjabb Piquet háromszoros vb-győztes apja robbantotta ki, július 26-án ő értesítette a FIA-t a történtekről, néhány nappal később pedig állítólag a fia is – akit a sikertelen szereplés miatt a nyáron menesztett a Renault – vallomást tett. Alonso, az eset „haszonélvezője” a múlt héten nyilatkozott a ügyről, és állította, hogy fogalma sem volt a súlyosan sportszerűtlen csapatutasításról. 

Sajtóhírek szerint Briatore helyét Alain Prost venné át. A négyszeres világbajnoknak vannak csapatvezetői tapasztalatai, 1997 és 2001 között a saját istállóját irányította.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.