Hirdetés

Hirdetés

Bemutatták az új Ferrarit!

Bemutatták az új Ferrarit

f1-live

2010.01.28. 14:31

Bemutatták az új Ferrarit!
Íme, az F10!

A csalódást keltő tavalyi esztendő után az új autótól sokat vár a maranellói istálló menedzsmentje. Az F10 kódnevű autókkal a 2010-es szezonban Felipe Massa és Fernando Alonso versenyez majd.

Hirdetés

Hirdetés

A kocsi összességében keskeny, "nyílszerű" benyomást kelt, egyrészt aerodinamikai okokból, másrészt azért, mert a tankolás betiltása miatt jóval nagyobb az üzemanyag-tartály, így hosszabb lett az autó hátsó része.

Stefano Domenicali csapatfőnök nem is titkolta, nagy terveik vannak az F10-et illetően.

– Nagyon fontos számunkra ez az idei világbajnokság – jelentette ki az olasz. – Tavaly nem alakultak olyan jól a dolgok, mint szerettük volna, ezért most mindent beleadtunk, mert a Ferrari megérdemel egy versenyképes autót. Két új pilótánk is van, hogy miért kettő? Fernando Alonso máris a nagy bajnokok között van és biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan megszerzi a harmadik világbajnoki címét is. Felipe Massa visszatér, de ez már egy új Felipe, akinek itt az alkalom, hogy újra rátérjen arra az ösvényre, amelyet a magyarországi baleset elvett tőle.

Az új autót egyelőre nem próbálta még ki egyik versenyző sem, a Maranellóban tartott bemutatási ceremónián azonban mindketten nagyon elégedettnek tűntek az új autóval.

– Készen állunk a feladatra – szögezte le Alonso. – Hiszem, hogy Felipe és én remek csapat leszünk és a maximumot hozzuk ki az autóból.

– A tavalyi év nagyon nehéz volt, így rendkívül boldog vagyok, hogy most itt lehetek. Alig várom már, hogy kipróbálhassam a kocsit, hogy elkezdhessem a munkát, amely remélhetőleg győzelmeket hoz majd – fogalmazott Felipe Massa.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.