Hirdetés

Bejelentették: Alonso a Ferrarié!

f1-live.hu

2009.09.30. 17:19

Bejelentették: Alonso a Ferrarié!
Alonso Räikkönen helyét foglalja el

A Ferrari ma Suzukában hivatalosan is megerősítette, hogy a kétszeres spanyol világbajnok három évre kötelezte el magát az istállóhoz.

Hirdetés

Ahogyan azt a spanyol lapok az elmúlt napokban már megírták, a Ferrari Suzukában bejelentette Fernando Alonso szerződtetését. A spanyol pilóta - ellentétben a tegnapi lapértesülésekkel - nem öt, hanem csak három évre írt alá a maranellóiakhoz, ahol Kimi Räikkönen helyét foglalhatja el. Azt is bejelentették, hogy Giancarlo Fisichella lesz a csapat tartalékpilótája.

– Büszkén üdvözölhetünk csapatunknál egy újabb bajnokot, aki két világbajnoki címével már bebizonyította csodálatos tehetségét a Forma 1-ben. Egyben szeretnénk megköszönni Kimi Räikkönen munkáját, és mindazt, amit az elmúlt években a csapatért tett. Első évében megnyerte a világbajnokságot, és ezzel hozzájárult a Ferrari történetének újabb sikeréhez, emellett főszerepet játszott abban, hogy a csapat 2007-ben és 2008-ban is megszerezte a konstruktőri vb-címet. Még a mostani nehéz szezonban is bizonyította rátermettségét több remek eredménnyel és a belgiumi győzelmével, és biztosak vagyunk benne, hogy a szezon hátralévő versenyein is érünk el közös sikereket – áll a Ferrari közleményében.

Szóljon hozzá!

Hirdetés