Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Schumacher-ügy és a reakciók

| 2009. 12. 13. | 15:03:38
A legfőbb érintettek ugyan nem nyilatkoznak az ügyben, ám a német sajtóban már kész tényként kezelik, hogy Michael Schumacher a Mercedes GP színeiben 2010-ben visszatér a Forma-1-be.
A Schumacher-ügy és a reakciók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Focus nyíltan ugyan nem mondja ki, hogy az év szenzációjának számító igazolás megköttetett volna, de szerintük minden jel erre utal. A lap munkatársai azt is tudni vélik, hogy Schumacher éves fizetése valahol 3,5 és 7 millió között lesz majd. A német hírlap szerint a Mercedes ráadásul arra törekszik, hogy Michael Schumachert hosszú időre magához láncolja, úgy, mint tanácsadót. A német szupersztár számára nem lenne idegen ez a szerepkör, hiszen a Ferrarinál évek óta ilyen pozícióban van.

Persze nem kizárt, hogy ismét csak a média túlkapásáról van szó, hiszen ha Willi Weber valóban az igazat mondja, akkor ő semmiről nem tud, ami a megegyezésre utalna. „Semmi ilyesmiről nem tudok. Én is csak a sötétben tapogatózom, mint a sajtó. Nem is beszéltem a Mercedesszel és időpontom sincs hozzájuk” – idézi a pilóta menedzserét a Motorsport-Total.com.

A német Bild közben arról ír, hogy az egyéves szerződésről már csak az aláírások hiányoznak, de azok sem sokáig, a jövő héten ugyanis hivatalos bejelentést tesznek a felek. Állítólag a Ferrari is áldását adta a dologra, annak ellenére is hogy a 40 éves klasszist 2012 végéig tanácsadói szerződés köti hozzájuk.

Schumacher szerződtetésével igazi német csapat jönne össze, hiszen a Mercedes már szerződtette Nico Rosberget, tehát a német márka két német pilótával rajtolna az F1-ben. A sikerre pedig Schumi jelenléte mellett garanciát jelenthet a csapatfőnök, Ross Brawn személye is, hiszen ez a páros a Benettonnál és a Ferrarinál korábban hét egyéni bajnoki címet nyert. Az ügyben leginkább érintettek azonban továbbra is mélyen hallgatnak, sem Schumacher (orvosát és szóvivőjét is ide értve), sem a Mercedes nem kommentálja a valóságként feltüntetett találgatásokat.

Az aktív F1-es versenyzést 2006 végén felfüggesztő Schumacher idén a sérült Felipe Massa helyére nyaksérülése miatt nem tudott beülni, de állítólag ezen problémája már a múlté, tehát túl a 41. születésnapján is (január 3-án ünnepel) vállalni tudná a 19 futamos szezont.


A reakciók

"Schumacher visszatérése óriási hír lenne a sport számára, de nem tudom hogy Michaelnek is az lenne-e. A jó hírnevét tenné kockára. Nekem ugyanakkor mindegy, hogy kik ellen versenyzem. Én a legjobbakat akarom legyőzni, és ő kétségtelenül egy lenne a legjobbak közül"- vélekedett az idei bajnok, Jenson Button, aki jövőre címvédésre készül.

"Kétség nem férhet hozzá, hogy Michael még mindig remekül vezet, de már nem lesz fiatalabb. Nem tudom, hogy meg tudna-e felelni az elvárásoknak, ha visszatérne - ezt látnunk kellene"- kommentálta a híreket a Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel, aki közismerten jó kapcsolatot ápol Schumacherrel.

"Ki kell várnunk a végét, nehogy úgy járjunk, mint néhány hónapja, amikor mindenki túl hamar került eufórikus állapotba. A visszatérése egyértelműen nagy szenzáció lenne a sportnak és a Mercedes részéről is nagy húzás lenne"- mondta a háromszoros világbajnok Niki Lauda.

Schumacher öccse, Ralf Schumacher sem kerülhette el a kérdést: "Nem foglalkozom az üggyel. Abban viszont biztos vagyok, hogy szívesen visszatérne. Ez a dolog nem korfüggő."

"Ha én 37 évesen futamot tudtam nyerni a Jordannel, akkor Michael is biztosan meg tudja tenni ezt Ross Brawnék autójával, még 41 évesen is. Egyébként úgy vélem, hogy 2006-ban sem önszántából vonult vissza. Az egy politikai húzás volt, és a Ferrari nyomást gyakorolt rá. Az egyetlen probléma szerintem a nyaksérülése, amit év elején motorozás közben szedett össze, és ami meggátolta őt abban, hogy Massa helyére beüljön"- vélekedett az egykori rivális, Damon Hill.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.