Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az amerikaifoci Londonban hódít

| 2013. 09. 29. | 16:40:04
Debrecenben is tapasztalható, hogy komoly szurkolói bázisa alakult ki a sportágnak Európában.
Az amerikaifoci Londonban hódít
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Immár hetedszer rendeznek alapszakaszmeccset a londoni Wembley Stadionban, és a vasárnapi Minnesota Vikings-Pittsburgh Steelers találkozó előtt kijelenthető, hogy a tengerentúli amerikaifutball-liga (NFL) mostanra meghódította a brit fővárost. Mi sem tanúskodik erről jobban, minthogy szombat délután több mint félmillióan vettek részt a mérkőzést felvezető utcai fesztiválon, amelyet London egyik leghíresebb bevásárlóutcájában, a forgalom elől ezúttal teljesen lezárt Regent Streeten tartottak.

Foci az utcán

A hivatalos NFL-partin rajongók tízezrei próbálhatták ki magukat a sportág különböző posztjain, így gyakorolhatták a passzolást, az elkapást, a mezőnygól- vagy éppen az úgynevezett puntrúgást. A világ minden tájáról összesereglett drukkereknek lehetőségük nyílt arra, hogy közös fénykép készüljön róluk a Super Bowl győztesének járó Vince Lombardi-trófeával. A nagyszínpadon felléptek a két csapat edzői, sztárjátékosai és tulajdonosai, akik egyöntetűen megtiszteltetésnek nevezték, hogy részesei lehetnek a londoni összecsapásnak. A Steelers kétszeres Super Bowl-győztes védője, Ike Taylor például lenyűgözőnek nevezte, hogy több tízezer szurkoló várta őket mezekkel és a Steelers-szimpatizánsoknál elmaradhatatlan "terrible towellel" (szörnyű törülköző) felszerelkezve - épp úgy, ahogy azt a tengerentúlon megszokták.

A meccs felvezetése összességében eufórikus fesztiválhangulatban zajlott annak ellenére, hogy a két csapat rendkívül gyengén kezdte a szezont, ugyanis a Vikings és a Steelers is három vereséggel rajtolt. Habár a Vikings a hivatalos pályaválasztó, a hat Super Bowl-diadallal rekorder Steelers szurkolói bizonyosan többségben lesznek a lelátón.

Londonnak is lesz NFL-csapata

Először 2007-ben rendeztek NFL-mérkőzést a Wembleyben, azóta minden évben egy találkozónak adott otthont a legendás stadion. Idén először két meccset tartanak Londonban, ugyanis október 27-én a Jacksonville Jaguars és a legutóbb döntős San Francisco 49ers is a brit fővárosban találkozik. A meccsekre a kezdetektől valamennyi jegyet eladták, de eleinte inkább a kíváncsiság hajtotta az embereket, kuriózumnak számított NFL-mérkőzést nézni Európában, de nem idézte az amerikai hangulatot sem a felvezetés, sem a találkozó.

Mostanra viszont komoly szurkolói bázisa alakult ki a sportágnak Európában. Ennek jeleként egyre többször esik szó arról, hogy az egyik klub - legtöbbször a Jaguars együttesét emlegetik - Londonba tenné át a székhelyét néhány év múlva az NFL globális népszerűségének növelése érdekében. A Wembley igazgatója, Roger Maslin legutóbb arról beszélt, hogy az aréna szívesen lenne akár egy Super Bowl házigazdája is.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jakab Péter pártja nem indulhat az EP-választáson
Jakab Péter pártja nem indulhat az EP-választáson
A Nemzeti Választási Iroda 400 ajánlást érvénytelenített.
Gazdaság
Nagy Márton: szükség van a kínai kapcsolatokra
Azt mondta, erősíteni kell a két ország közötti együttműködést.
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.