Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázó szemetek Milánóra vessétek!

| 2010. 01. 24. | 11:18:02
Miközben a magyar csapatok még csak készülnek a tétmeccsekre, Európában kisebb-nagyobb futballháborúk dúlnak a bajnoki címekért. Ma este Milánó kínálja az óriások csatáját.
Vigyázó szemetek Milánóra vessétek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagy, hideg és csendes magyar tél közepette forrong a focivilág, a kontinens pályáin óriási küzdelmek folynak. A szombati nap már hozott néhány emlékezetes momentumot (a manchesteri Wayne Rooney négy gólt rúgott a Halmosi Pétert jegelő Hull Citynek, a Bayern 3-2-re nyert a brémai rangadón, a Barcelona 3-0-ra győzött a Valladolid otthonában és története során először lett veretlenül „őszi” bajnok), ám vasárnap Itália kerül fókuszba.

Olaszországban ugyanis ma este rendezik meg az első és második helyezett szuperrangadóját, a milánói városi derbit. Az Inter-Milan (kezdés: 20.45, tv: Sport 1, élő) minden körülmények között futballcsemege, ám a jelenlegi körülmények között ennél sokkal több: gyakorlatilag a bajnoki címről dönt. A listavezető Internazionale ugyanis a vesztett pontokat tekintve mindössze három egységgel előzi meg a Milant, amely nyilvánvalóan az egyetlen csapat, amely elveheti José Mourinho bandájától a bajnoki címet.

A vasárnapi derbit szombaton este a Roma 2-1-es torinói győzelme vezette fel (Riise a 93. percben lőtte a győztes gól az utóbbi hetekben atomjaira hullott Juventusnak), s ezzel végképp kétszereplőssé vált a scudettóért vívott csata. Vagy Inter, vagy Milan – úgy, mint ma este. Nem állítunk túl nagy bölcsességet, ha azt mondjuk, hogy a találkozó abszolúte háromesélyes. A Mourinho karizmájától erős Inter a legrosszabb játékkal is képes nyerni a legrosszabb helyzetből is (mostanában mindig hátrányból, a hajrában állnak talpra Ballotelliék), míg a szezon elején lúzernek vélt Leonardo-féle Milan egyre inkább tündököl, utóbbi kilenc meccséből nyolcat megnyert.

A Milan-feltámadás kulcsa természetesen Ronaldinho, aki a tavalyi, elképesztően rosszul sikerült idény után idén rátalált régi, barcelonai önmagára. Trükközik, nevet és élvezkedik a pályán, rúgja a gólokat, ontja a gólpasszokat, a zseni egyértelműen visszatért. Persze mindennek megvan a magyarázata: Leonardo. – „Harmonikus a kapcsolatom az edzővel, ennek szerepe van a jelenlegi formámban is, ugyanis folyamatosan érzem a bizalmat. Az Inter ellen ott szeretném folytatni, ahol az előző bajnokin abbahagytam, de egy erős csapat vár ránk, amelyet olyan edző dirigál, aki tudja, hogyan kell győzni" – nyilatkozta Ronaldinho a vasárnapi derbi előtt.

Figyeltek, ugye? Roni Mourinhót emelte ki az ellenféltől (pedig éppenséggel lehetett volna mást is…), az Inter öntörvényű trénere pedig úgy mellékesen Ronaldinho újjászületéséről nyilatkozott. A géniuszok háborúját nézhetjük meg tehát ma este: most kiderül, hogy a kispadra vagy a pályára kell-e világklasszist igazolni a sikerhez…
T. Cs. Zs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
A Puskás Akadémia hamar gólt szerzett; a Lokinak a kiállítás után esélye sem volt a győzelemre.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát