Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy kaland volt, de sikerélmények nélkül

| 2009. 12. 09. | 23:36:32
A jobbtól kikapni nem szégyen, de két potyagólt kapni nagyon bosszantó. A DVSC idegenben is "benyelt" egy négyest a Lyontól, és ahogy az várható volt, pont nélkül zárta a BL-kalandot.
Nagy kaland volt, de sikerélmények nélkül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lyon-rohamokra felkészülve öltünk le meccset nézni, ehhez képest örömmel töltött el, hogy a francia sztárcsapat semmivel sem volt jobb. Nemhogy fölényt nem tudott kiharcolni a hazai gárda, de még helyzetbe sem tudott kerülni több mint húsz percen keresztül. Aztán a Loki - szűkítve a kört: Varga és Pantics - ajándékba adott egy gólt a csoportelsőségért küzdő Lyonnak.

Addig kizárólag a Lokinak voltak lehetőségei. Előbb, a 13. percben Mijadinoszki bombája ment nem sokkal fölé, majd két perccel később Czvitokovics távoli szabdrúgása okozott riadalmat a Stade Gerland közönségének, az Olympique portása azonban résen volt, és megmentette a góltól a csapatát.

A 25. percben teljesen kiegyenlített játékot láthattunk, ám ekkor Varga Govout hozta a játékba a Loki tizenhatosának előterében, a francia exválogatott gyatra lövését Pantics csak kiütni tudta, Gomis pedig a legjobbkor érkezett, és 6 méterről a kapuba gurított (1-0). Govou egyébként akkorát rúgott a földbe, hogy sérülés miatt a gól után cserét kellett kérnie.

Jött a Loki-tragikomédia második felvonása: a félidő végén Pjanic rosszul sikerült szabadrúgása után a labda Bastost találta meg a DVSC tizenhatosán belül, ő pedig megköszönte a lehetőséget, hogy teljesen egyedül hagyták, és kilőtte a bal alsót (2-0).

Szünet után rögtön Pantics bravúrja kellett, hogy megússzunk egy Gomis-akciót gól nélkül, de nem sokáig állt az eredményjelzőn a még tisztességesnek mondható 2-0, mert Bastos beadására Pjanic érkezett, és ezúttal már nem volt esély a hárításra (59. perc: 3-0).

Semmi jót nem ígért, hogy a lyoniaknak csak ezt követően jött meg a játékkedvük, és az pedig kifejezetten aggasztott, hogy Gomis helyére beállt Lisandro Lopez, a több mint harmincmillió euróért szerződtetett gólzsák. A Loki „minőségi” cseréi: Kiss Zoli Ramos, Feczesin Szakály és Bernáth Bodnár helyett.

A 76. percben Cissokho 18 méterről lőtte ki a jobb alsót (4-0), és ezzel beállította a Loki negatív rekordját, ezt megelőzően ugyanis a Ferencváros és a Dinamo Kijev kapott 19 gólt a csoportkörben. A hajrát sikerült kibekkelni, mi több: a fiúk becsülettel küzdöttek, de a szépítő gólra nem volt esélyük. A DVSC azzal együtt is történelmet írt, hogy azt a hőn áhított pontocskát nem tudta megszerezni.

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló
Olympique Lyon – DVSC 4-0 (2-0)
Lyon, 37000 néző. Vezette: Meyer (Kadach, Glindemann – németek)
Lyon: Lloris - Révelliére, Cris, Boumsong, Cissokho - Makoun (Kallström 73.) – Govou (Pjanics 29.), Gonalons, Delgado, Bastos – Gomis (Lisandro 66.)
DVSC: Pantics – Bodnár (Bernáth 52.), Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó - Czvitkovics, Szélesi, Ramos (Kiss Z. 57.), Varga J., Szakály (Feczesin 75.) - Coulibaly
Gól: Gomis (25.), Bastos (44.), Pjanics (59.), Cissokho (77.)
Sárga lap: Ramos (39.)

Mesterszemmel

Herczeg András: -  Úgy érzem, hogy jól játszott a csapat az első félidőben, mégis kaptunk két gólt, mindkettőt nagy védelmi hibából. A második félidőben már kidomborodott a Lyon nagyobb tudása. Ezen a szinten egy elpasszolt labdáért súlyos árat kell fizetni. Ez a tanulság.Sajnos tudomásul kell venni, hogy azok a csapatok, melyekkel játszottunk a Bajnokok Ligájában, sokkal komolyabb játékerőt képviselnek. Ezzel együtt nagyszerű érzés volt itt lenni, örökre feledhetetlen élményekkel gazdagodtunk.

A csoport másik meccsén:
Liverpool (angol) - Fiorentina (olasz) 1-2 (1-0)
Anfield Road, 40 ezer néző, vezette: Skomina (szlovén)
Liverpool: Cavalieri - Darby, Agger, Skrtel, Insua - Aquilani (Pacheco, 76.), Mascherano (Fábio Aurélio, 86.), Dossena - Benajun, Gerrard - Kuyt (Fernando Torres, 65.).
Fiorentina: Frey - Comotto, Natali, Kröldrup, Pasqual - Santana (Marchionni, 71.), Jörgensen, Donadel, Montolivo, De Silvestri (Castillo, 83.) - Gilardino.
gól: Benajun (43.), illetve Jörgensen (63.), Gilardino (92.)

A csoport végeredménye:
1. Fiorentina 15 pont
2. Lyon 13
3. Liverpool 7
4. Debrecen 0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát