Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan az első, jöhet a többi!

| 2010. 04. 28. | 21:59:58
Kecskemét - Megszerezte az első trófeát, a Ligakupáét a DVSC ezen a futbaltavaszon, és ennek is nagyon örülni kell, mert aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli!
Megvan az első, jöhet a többi!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Bernáth Csabával és Kiss Zoltánnal megerősített NB II-es csapatot küldte pályára Herczeg András, és ez így volt korrekt. Trófea ide vagy oda, úgy sportszerű, ha azok a fiúk vívják meg a finálét is, akik az egész sorozatban küzdöttek.

Eleinte úgy tűnt, hogy a Paks még így sem lesz igazi ellenfél, a debreceni fiatalok ugyanis igazán ötletesen futballoztak, az első percektől kezdve mezőnyfölényt harcoltak ki, jól játszották meg a széleket, hamar visszaszerezték az elveszett labdákat. Szóval minden klappolt, a Paksnak sokáig momentumai sem voltak. Ha a bíró nem téved úgy húsz centit Rezes felrúgásakor, és megadja a jogos tizenegyest, akkor már a hatodik percben vezetést szerezhetett volna a debreceni gárda. Büntető helyett azonban csak szabadrúgást kapott a Loki, Bódi pedig fölé bombázott. A 23. percben végül megadásra késztette a DVSC a Paksot: Szilágyi jól ment el a jobb oldalon, az alapvonalról remek tálalt a középre, Bódi pedig 15 méterről a jobb alsóba helyezett (1-0)

Kár, hogy ilyen jó foci után, az előny tudatában kiengedett a Herczeg-gárda, mert ezzel magára húzta a Paksot. Pantics előbb Völgyi bombáját hatástalanította, majd Gévay közeli próbálkozásánál mutatott be bravúrt. Ezek az akciók jelezték, hogy a Paks nem adta meg magát. A 40. percben már Pantics is kevés volt: Völgyi 20 méterről, szabadrúgásból talált be (1-1).

A szünetben Tökölivel erősített a Paks, de örömmel konstatáltuk, hogy sokkal jobb nem lett a támadójátéka. A debreceniek próbáltak rövid passzokkal előre jutni, de nem voltak elég precízek ahhoz, hogy nyomást tudjanak gyakorolni. Abszolút kiegyenlített volt a játék, egyik kapu sem forgott igazán veszélyben. Egészen addig – a 70. percig -, amíg Tököli rá nem startolt egy előrevágott labdára. Meghűlt bennünk a vér, mert a paksi támadó egy az egyben vitte Panticsra a labdát, de szerencsénkre 12 méterről fölé emelt.

Válaszul Bódi lőtt nem sokkal fölé a 75. percben, majd alig egy perc múlva egy szép akció végén Szilágyi szerezte meg a vezetést. Minden úgy kezdődött, hogy Bernáth elviharzott a jobb szélen, beadása kis híján a kapuba hullott, a labdát a paksi portás csak kiütni tudta, éppen Szilágyi elé, aki hat méterről kapásból visszaküldte neki, védhetetlenül (2-1).

Az izgalmaknak nem volt vége: a 84. percben Bödét Bernáth felvágta, a Paks tizenegyest kapott, Völgyi büntetőjét azonban Pantics kivédte! Most már mindegy, hogy a tizenegyes jogos volt-e, szerintünk egyébként nem. A lényeg, hogy Pantics ezzel döntő érdemeket szerzett a Ligakupa-győzelemben!

Ligakupa-döntő:
DVSC-Paks 2-1 (1-1)
Kecskemét, 1200 néző. Vezette: Berger (Ortó, L. Tóth)
Paks: Pokorni – Nikolov, Fiola, Gévay, Völgyi – Mészáros - B. Tóth (Tököli 46.), Heffler, Lisztes (Tamási 80.), Barta (Böde 73.) – Urbán (Kiss T. 66.)
DVSC: Pantics – Bernáth, Bíró, Fodor, Korhut – Bódi (Kardos 89.), Spitzmüller, Kiss Z., Vinicius (Lucas 62.) – Szilágyi (Katona 81.), Rezes (Varga 80.)
Gól: Bódi (23.), Völgyi (40.), Szilágyi (76.)
Sárga lap: Gévay (16.), Nikolov (33.), Bernáth (39.), Urbán (54.)

Mesterszemmel

Herczeg András: - Uraltuk a játékot, jól játszottunk, a paksi gól sajnos zavart okozott. A második félidőben is a támadás volt az elsődleges célunk, és ezt siker koronázta. Gratulálok a srácoknak!
Kiss Károly: - A Debrecen szervezetten játszott, ahogy azt vártuk, ezzel együtt a magunk javára fordíthattuk volna többször is a meccset. A kihagyott tizenegyesről inkább nem mondok semmit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát