Hirdetés

Már Barcelonában kezdődött a depresszió

Barcelonában kezdődött

index.hu, civishir.hu

2009.11.12. 12:25

Már Barcelonában kezdődött a depresszió
Úgy túnt, Hannoverben egyenesbe jön, de kislánya elvesztése miatt 2006-tól depressziója ismét elhata

A német válogatott kapus – aki kedden este lett öngyilkos – nehezen dolgozta fel, hogy 2002-ben szerződtette őt a Barcelona, de mindössze egy meccset kapott Luis van Gaaltól.

Hirdetés

A német válogatott labdarúgó, Robert Enke keddi tragikus halála után – a hálóőr vonat alá vetette magát – özvegye a nyilvánosság előtt mondta el, hogy férje súlyos depressziós volt. Teresa Enke végig segítette, biztatta a párját, úgy látta, már túl van a nehezén. Tévedett.

A Hannover kapusa három éve vesztette el kislányát, aki két évesen született szívelégtelenségben halt meg. Az Enke házaspár ezt követően örökbe fogadott egy kislányt, Enke pedig attól rettegett, hogy őt is elveszíti.

A német Bild megírta, hogy Enke depressziója nem kislánya halálával kezdődött: Ezt a kapus egykori orvosa, Valentin Markser is megerősítette a lapnak. A kapus nagyon nehezen dolgozta fel, hogy 2002-ben szerződtette őt a Barcelona, de mindössze egy meccset kapott Luis van Gaaltól, a katalán klub akkori vezetőedzőjétől. Egy 3–2-re elveszített kupameccs után ő lett a bűnbak, a szurkolók és a sajtó is kikezdte, és többé esélye sem volt bekerülni a csapatba: ekkor jelentkeztek a depresszió első jelei.

2004-ben került a Hannoverhez, ahol úgy tűnt, egyenesbe jön, de kislánya elvesztése miatt 2006-tól depressziója ismét elhatalmasodott, ami végül halálához vezetett.

A német válogatott a hét végén Chile ellen játszott volna berátságos meccset, de a gyász miatt a németek lemondták a találkozót.

Szóljon hozzá!

Hirdetés