Hirdetés

Kairóban a magyar hősök

MLSZ

2009.10.11. 18:59

Kairóban a magyar hősök
Németh Krisztiánék az egész Európát képviselik a legjobb négy között

Minden idegszálukkal a Ghána elleni világbajnoki elődöntőre készülnek a magyar U20-as labdarúgó-válogatott tagjai. Sérült nincs, eltiltott van.

Hirdetés

A szombati pihenőnap után vasárnap már a keddi Ghána elleni világbajnoki elődöntőre (16.30, m2, Eurosport) hangolódnak csapatunk tagjai Egyiptomban. Egervári Sándor és Kenyeres Imre DVD-felvételek alapján elemezte az afrikai együttes játékát, és a tapasztalatok tükrében alakítják majd ki a mieink taktikáját. Biztos, hogy a magyar válogatott taktikus, türelmes játékkal rukkol majd elő.

Érthetően megnövekedett az érdeklődés az együttes iránt, délelőtt rengeteg interjú-felkérés érkezett a helyi, valamint a helyszínen tartózkodó magyar újságírók részéről. A keret tagjai ebből a szempontból is profiknak mutatkoztak, a fiatalok hosszasan állták a sajtó kérdéseit.Gulácsiék alaposan felkészülnek a ghánaiakból

A folytatásban közel egyórás megbeszélés következett, amelynek elsődleges témája a ghánai válogatott játékának bemutatása volt. Elsősorban a Dél-Korea elleni mérkőzés (3-2) tanulságait elemezte ki a stáb Kenyeres Imre vezetésével, de szerepeltek jelenetek a csoportmeccsekről is. 

– A ghánai labdarúgók nagyszerű egyéni képességekkel rendelkeznek, erősek, gyorsak – mondta el az mlsz.hu-nak az értekezlet után a másodedző, aki Olaszország ellen Egervári Sándor kiállítása után főszerepbe került. – Az igazi fegyverük abban rejlik, hogy villámgyors kontratámadásokat vezetnek, csatáraik nemcsak gyorsak, hanem jól képzettek is, és nagyszerűen élnek a helyzeteikkel. Éppen ezért számunkra ismét nagyon fontos lesz a stabilitás megőrzése, a csapategység és a türelem. Nem szabad lehetőségeket adni ellenfelünk számára a kontrákra, taktikusan, jól szervezetetten kell végigfutballoznunk a kilencven percet.

Bár két hosszabbítással végződő találkozó van a magyar csapat mögött, jó hír, hogy komolyabb sérüléssel senki sem bajlódik. Az eltiltott Koman Vladimir, Takács Péter és Szekeres Adrián mellett egyedül Simon Ádám játékáért kell némileg aggódnunk, mert a védekező középpályás fájlalja a lábát. Ami az eltiltásokat illeti, a FIFA délutánra ígért végleges tájékoztatást a kiállított Egervári Sándor és Szekeres Adrián ügyében.Egervári száműzetése

Miután a döntőbejutásért rendezendő keddi mérkőzés 16 óra 30 perckor kerül megrendezésre, és mivel Kairóban igazi meleg, 32 fok fogadta a csapatot, vasárnap ebben az időben vezényelt edzést a játékosoknak Egervári Sándor,. aki vélhetően nem ülhet le a játékosai mellé a Ghána elleni mérkőzésen, mert az olaszok ellen negyeddöntőben a lelátóras száműzte a bíró.

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a magyar csapat menedzsere a FIFA illetékeseivel egyeztetett Egervári Sándor eltiltása kapcsán. Szóban azt a tájékoztatást kapták a magyar csapat vezetői, hogy sportszerűtlenséget nem tapasztaltak, ezért minden bizonnyal az ilyenkor automatikusan járó egy meccsre szóló büntetést róják ki. Az ügynek még nincs vége, a magyar küldöttség arra kérte a FIFA elöljáróit, hogy nézzék meg a mérkőzés felvételeit, és az alapján döntsenek. Ha marad az egymeccses eltiltás, akkor Egervári csak a találkozó előtt és a szünetben szólhat a játékosokhoz, ám a kispadra nem ülhet le.

Szóljon hozzá!

Hirdetés