Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kairóban a magyar hősök

| 2009. 10. 11. | 20:59:11
Minden idegszálukkal a Ghána elleni világbajnoki elődöntőre készülnek a magyar U20-as labdarúgó-válogatott tagjai. Sérült nincs, eltiltott van.
Kairóban a magyar hősök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombati pihenőnap után vasárnap már a keddi Ghána elleni világbajnoki elődöntőre (16.30, m2, Eurosport) hangolódnak csapatunk tagjai Egyiptomban. Egervári Sándor és Kenyeres Imre DVD-felvételek alapján elemezte az afrikai együttes játékát, és a tapasztalatok tükrében alakítják majd ki a mieink taktikáját. Biztos, hogy a magyar válogatott taktikus, türelmes játékkal rukkol majd elő.

Érthetően megnövekedett az érdeklődés az együttes iránt, délelőtt rengeteg interjú-felkérés érkezett a helyi, valamint a helyszínen tartózkodó magyar újságírók részéről. A keret tagjai ebből a szempontból is profiknak mutatkoztak, a fiatalok hosszasan állták a sajtó kérdéseit.



Gulácsiék alaposan felkészülnek a ghánaiakból

A folytatásban közel egyórás megbeszélés következett, amelynek elsődleges témája a ghánai válogatott játékának bemutatása volt. Elsősorban a Dél-Korea elleni mérkőzés (3-2) tanulságait elemezte ki a stáb Kenyeres Imre vezetésével, de szerepeltek jelenetek a csoportmeccsekről is. 

– A ghánai labdarúgók nagyszerű egyéni képességekkel rendelkeznek, erősek, gyorsak – mondta el az mlsz.hu-nak az értekezlet után a másodedző, aki Olaszország ellen Egervári Sándor kiállítása után főszerepbe került. – Az igazi fegyverük abban rejlik, hogy villámgyors kontratámadásokat vezetnek, csatáraik nemcsak gyorsak, hanem jól képzettek is, és nagyszerűen élnek a helyzeteikkel. Éppen ezért számunkra ismét nagyon fontos lesz a stabilitás megőrzése, a csapategység és a türelem. Nem szabad lehetőségeket adni ellenfelünk számára a kontrákra, taktikusan, jól szervezetetten kell végigfutballoznunk a kilencven percet.

Bár két hosszabbítással végződő találkozó van a magyar csapat mögött, jó hír, hogy komolyabb sérüléssel senki sem bajlódik. Az eltiltott Koman Vladimir, Takács Péter és Szekeres Adrián mellett egyedül Simon Ádám játékáért kell némileg aggódnunk, mert a védekező középpályás fájlalja a lábát. Ami az eltiltásokat illeti, a FIFA délutánra ígért végleges tájékoztatást a kiállított Egervári Sándor és Szekeres Adrián ügyében.



Egervári száműzetése

Miután a döntőbejutásért rendezendő keddi mérkőzés 16 óra 30 perckor kerül megrendezésre, és mivel Kairóban igazi meleg, 32 fok fogadta a csapatot, vasárnap ebben az időben vezényelt edzést a játékosoknak Egervári Sándor,. aki vélhetően nem ülhet le a játékosai mellé a Ghána elleni mérkőzésen, mert az olaszok ellen negyeddöntőben a lelátóras száműzte a bíró.

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a magyar csapat menedzsere a FIFA illetékeseivel egyeztetett Egervári Sándor eltiltása kapcsán. Szóban azt a tájékoztatást kapták a magyar csapat vezetői, hogy sportszerűtlenséget nem tapasztaltak, ezért minden bizonnyal az ilyenkor automatikusan járó egy meccsre szóló büntetést róják ki. Az ügynek még nincs vége, a magyar küldöttség arra kérte a FIFA elöljáróit, hogy nézzék meg a mérkőzés felvételeit, és az alapján döntsenek. Ha marad az egymeccses eltiltás, akkor Egervári csak a találkozó előtt és a szünetben szólhat a játékosokhoz, ám a kispadra nem ülhet le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
Futókörök Napja Hajdúböszörményben is
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.