Hirdetés

Jól fizet a bronzérem

index

2009.10.18. 08:16

Jól fizet a bronzérem
Simonék kitettek magukért, megérdemlik a pénzt!

Nyolcvanmillió forint jutalmat kap a magyar U20-as labdarúgó-válogatott, mely sporttörténelmi bravúrt végrehajtva bronzérmes lett az egyiptomi világbajnokságon. 

Hirdetés

A magyar futball utóbbi 25 évének legkiemelkedőbb eredményét anyagilag is szépen elismerik. Egervári Sándor együttese a csoportból való továbbjutásért 20 milliót keresett, és további 20-20 milliót a nyolcad- és negyeddöntős, illetve a bronzmeccsért.

A vb előtt Kisteleki István, az MLSZ elnöke a csoportból való továbbjutást jelölte ki, mint minimális elvárás. A csapat ezt alaposan túlteljesítette, és végül drámai csatában, büntetőkkel verte Costa Ricát a 3. helyért.

Alig egy hónapja, a Telkiben tartott sajtótájékoztatón Kisteleki elmondta: „Ha második helyen jut tovább a csapat, azt 10, ha elsőn, azt 20 millió forinttal díjazza a szövetség. A kieséses szakaszban minden győzelem újabb 20 milliót ér, így maximálisan 100 milliót kasszírozhat a 21 fős keret”.

Vagyis a játékosok fejenként 3,8 millió forintot kasszíroznak, mert a magyar válogatott első helyen jutott tovább a csoportból, csak a Ghána elleni elődöntőt bukta el. Az afrikai csapat végül világbajnok lett.

Szóljon hozzá!

Hirdetés