Hirdetés

Herczeg büszke, és sajnálja

2009.10.21. 09:01

Herczeg büszke, és sajnálja
Herczeg András (jobbra) csalódott

Debrecen – Herczeg András büszke a csapatára, mely három gólt rúgott az olasz Fiorentinának kedden este a Puskás-stadionban. + Videó!

Hirdetés

– Nagy meccset játszottunk egy olasz sztárcsapat ellen, ha valaki azt mondja nekem a meccs előtt, hogy rúgunk három gólt, és nem szerzünk pontot, azt nem hittem volna el. A Fiorentinának nem kis dolog háromszor betalálni, úgyhogy ebből a szempontból dícsérhetem a csapatot. Ez után a meccs után egyáltalán nem kell szégyenkeznünk, mégis sajnálom, hogy nem jött össze a pontszerzés. Sajnos védekezésben elkövettünk olyan hibákat, amelyeket ezen a szinten nem lehet elkövetni, a vendég csapat pedig azonnal büntetett. Az első húsz percben kevés volt az ütközés és a labdaszerzés, nem nyertük meg a párharcokat. A fordulás után ezen tudtunk változtatni, agresszívebbek voltunk, azt azonban nagyon sajnálom, hogy a harmadik gólt nem sikerült hamarabb berúgnunk, talán akkor a pontszerzés is meg lehetett volna – mondta a Loki klubmenedzsere, Herczeg András.

Cesare Prandelli, az olasz Fiorentina mestere is dicsérte a debrecenieket.

– A magyar csapat nem lepett meg, hozzáállásban azt kaptam a Debrecentől, amit vártam. Tudtam, hogy egy összeszedett, agresszív csapat, a felállás azonban már némileg meglepett, hiszen én arra számítottam, hogy az ellenfél most is egy csatárral kezdi a találkozót, ahogy eddig. Két olyan csapatot láttam, amely mindenképpen győzni akart. Mi lezártuk azonban a hazaiak támadásait, a területeket, és hamar tudtunk fordítani, előrejátékban pedig gyorsak voltunk. Gratulálok a DVSC-nek, hiszen 4-2-nél sem adták fel, harcoltak egészen a lefújásig, és ezzel nehézzé tették számunkra a mérkőzést - mondta Cesare Prandelli.

Szóljon hozzá!

Hirdetés