Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gólzáporos zakó

| 2009. 11. 04. | 23:34:14
A második félidőben kilenc perc alatt elszállt a pontszerzés reményébe vetett hitünk. A DVSC becsülettel küzdött, és már az is nagy szó, hogy rúgott két gólt az Artemio Franchiban.
Gólzáporos zakó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szegény embert még az ág is húzza: még be sem melegedtek rendesen a fiúk, amikor Komlósi kidőlt a sorból, miután összefejelt egy firenzeivel. Ömlött a vér a fejéből, cserére kényszerült. Felborult a hadrend a védelemben, és ezt könyörtelenül kihasználták a hazaiak, egy jobbról beadott labdára Mutu érkezett, és 10 méterről a kifutó Pantics mellett a kapuba fejelt (14. perc: 1-0).

Az első negyvenöt percben ez volt az egyetlen rövidzárlat a debreceni védelemben, és emiatt is nagy árat fizetett a DVSC. A fiúk azonban nem törtek meg, hanem helyenként tetszetősen futballozva próbáltak borsot törni a hazaiak orra alá. Egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki a Fiorentina, de ezzel semmire sem jutott, mert annyira fegyelmezetten védekezett a debreceni legényénység, ahogy azt a futball nagy könyvében megírták.

A Loki azonban nem csupán a védekezésre fordította minden energáját, hanem néha kitört a sündisznóállásból, és akkor bizony zavart okozott a hazai védelemben. Egy ilyen akció végén Rudolf parádés góllal egyenlített (38. perc: 1-1), és említsük meg Leandro nevét a Loki-gól kapcsán, hiszen parádésan – mi több: brazilosan - centerezett balról.

Egyáltalán nem hatott a meglepetés erejével, hogy a Fiorentina óriási iramot diktált a szünet után, és beszorította a Lokit. Pantics előbb bemutatott egy bravúrt, majd betlizett, és Dainelli ismét vezetéshez juttatta a firenzei lilákat (52. perc: 2-1).

A Fiorentina visszavett a tempóból – ezt hittük -, de kiderült, hogy csak altatta a Lokit. Nem sokkal később Vargas beadása után Montolivo maradt teljesen üresen a kapu előtt, és bánatunkra gólt lőtt (59. perc: 3-1). Még ki sem bosszankodtunk magunkat, amikor sakk, majd matt következett, a gólszerzők listájára pedig Marchoni iratkozott fel (61. perc. 4-1). Ekkor már arra kértük az égieket, hogy mentsen meg bennünket egy igazán nagy, szégyenteljes zakótól.

Kilenc perc alatt kapott három gólt a Loki, ezt nevezik demoralizálónak. Némi felüdülést jelentett Coulibaly fejesgólja (70. perc: 2-4), de gyorsan visszazökkentük a letargiába, amikor Gilardino befejelte az ötödik firenzei gólt (74. perc: 2-5).

Ezzel előtte a puskaporát mindkét csapat, a végéig már említésre méltó nem történt. A DVSC kikapott, de rossz szó nem érheti, mert egy "más világban" futballozott, és már az is csoda, hogy oda került.

A firenzei játékosok a lefújást követően az öltőzőbejárat előtt  - nagyszerű gesztust gyakorolva - sorfalat álltak a debrecenieknek, megadva a tiszteletet a legyőzött kiscsapatnak. Köszönjük!

Bajnokok Ligája, csoportkör,  E csoport:
Fiorentina-DVSC 5-2 (1-1)
Firenze, Artemio Franchi-stadion
v.: Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol)
Fiorentina: Avramov - Comotto, Dainelli, Gamberini (Kröldrup, 33.), Pasqual - Marchionni, Zanetti (Montolivo, 46.), Donadel, Vargas (Santana, 77.) - Mutu - Gilardino.
Debrecen: Pantic - Bodnár, Komlósi (Kiss Z., 12.), Szélesi, Fodor - Czvitkovics, Varga J., Ramos (Coulibaly, 53.), Leandro - Rudolf, Laczkó (Szakály, 65.).
Gól: Mutu (14.), Dainelli (52.), Montolivo (59.), Marchionni (61.), Gilardino (74.), illetve Rudolf (38.), Coulibaly (70.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.