Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért kár volt kiutazni

| 2009. 11. 15. | 11:07:10
Pocsék teljesítményt nyújtott a magyar válogatott idei utolsó mérkőzésén. A játék képe alapján a 3–0-ás végeredmény a magyarokra nézve hízelgő, még az ajándéktizenegyessel együtt is. + Videó!
Ezért kár volt kiutazni
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A két csapat korábban 11-szer csapott össze egymással, az eddigi mérleg nem túl hízelgő a magyarokra nézve, ugyanis mindössze kétszer győzött a csapat és két döntetlent ért el, hétszer pedig kikapott. Legutóbb 1994. június 8-án találkozott a két válogatott, s akkor a belgák hazai pályán 3-1-re nyertek barátságos találkozón. Az utolsó magyar győzelem majdnem 51 éve, 1958. november 23-án született Budapesten (3-1). Belgiumban pedig egyetlen alkalommal, 1926. február 14-én nyert Magyarország nemzeti csapata akkor 2-0-ra.

Ezúttal esély sem volt a győzelemre. mert a magyarok elképzelés, ötlet nélkül, rengeteg hibával futballoztak. A támadó játékunk értékelhetetlen volt, egymás után adtuk el a labdákat, így a hazaiak kedvükre birtokolhatták a labdát és vezethették támadásaikat. A hazai akciókban azonban sokáig nem volt különösebb veszély, az első igazi helyzetet Fellaini gólra váltotta: a védelem asszisztálása mellett lőtte ki a bal felső sarkot. A szünetben Erwin Koeman négyet is cserélt, de kevés sikerrel: a hibák maradtak, az elképzelés nélküli játék sem változott, a belgák pedig Vermaelen révén ismét betaláltak, a hazai védő egy szabadrúgás után maradt üresen és volt eredményes.

A 19 éves Hazard akkor verte át a magyar védőket, amikor akarta, Dick Advocaat együttese újabb gólokat is szerezhetett volna. A játékvezető a 61. percben tetézte a szenvedést: egy ártalmatlan szituációt követően 11-est ítélt a hazaiaknak, Juhászt látta szabálytalannak. Mirallas berúgta a büntetőt, így a belgák örömfocival szórakoztatták a közönséget. Priskin beállítása valamelyest javított ugyan a támadó játékunkon, de a becsületgólt sem sikerült megszerezni, a mieink az utóbbi évek leggyengébb teljesítményével búcsúztatták az idei szezont egy közepes tudású ellenféllel szemben. 

Barátságos mérkőzés: 
Belgium - Magyarország 3-0 (1-0)
Gent, 16 ezer néző, vezette: Hervé Piccirillo (francia)
Magyarország: Király (Fülöp, 46.) - Bodnár (Horváth G., 46.), Vanczák, Juhász, Halmosi - Sándor Gy., Tóth B. (Tőzsér, 65.), Buzsáky (Bodor, 46.) - Dzsudzsák (Vadócz, 88.), Torghelle, Rudolf (Priskin, 46.)
Belgium: Gillet - De Roover, Van Buyten, Vermaelen, Lombaerts - Fellaini (Buffel, 88.), Geraerts (Kompany, 46.), Vertonghen, Hazard - De Sutter (Sonck, 76.), Mirallas (Lamah, 76.)
gól: Fellaini (38.), Vermaelen (55.), Mirallas (61., büntetőből)
sárga lap: De Roover (72.), illetve Halmosi (58.), Juhász (60.), Torghelle (65.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.