Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen, győzelemre fel!

| 2010. 04. 28. | 10:41:25
Debrecen – A DVSC és a Paks vívja a harmadik magyar Ligakupa-döntőt. A sorozatnak Magyarországon egyáltalán nincs presztízse, de azért hátha látunk ma este egy igazán jó meccset! (tv: Sport1, élő)
Debrecen, győzelemre fel!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Ligakupa a tartalékbajnokság megszüntetésével támadt hatalmas űrt kétségtelenül betöltötte, de ennél jóval nagyobb tervekkel hozták létre három esztendővel ezelőtt. Az MLSZ vezetésében nagy fantáziát láttak a sorozat elindításában, és jelentős szponzori bevételt is reméltek, mindez egyelőre csak szép álom. A Ligakupa létjogosultsága most még kimerül abban, hogy az edzők kísérletezési hajlamukat élhetik ki a sorozatban, azaz az éles – NB I-es – bevetés előtt tesztelhetik a játékosokat, továbbá lehetőséget adhatnak a sérülésből felépülőknek és a szárnyaikat bontogató fiataloknak.

A Loki abszolút kihasználta a Ligakupa adta lehetőségeket, talán nincs is olyan játékos az egyébként igencsak bő keretben, aki ne kapott volna lehetőséget legalább egy találkozón. Megesett – az utolsó csoportmeccsen a középdöntőben –, hogy Herczeg András két pályaedzőjét, Bücs Zsoltot és Kondás Elemért küldte el meccselni Kispestre a Loki NB II-es csapatával.

A DVSC hozzáállása abszolút érthető, az már nagyobb fejtörést okozhat az MLSZ vezérkarának, hogy a kisebb csapatok sem tekintenek nagy kihívásként a Ligakupára. Ennek egyszerű oka van: a sorozat nem fizet jól – „alig” 20 millió forint jár a győztesnek –, ráadásul nemzetközi kupaindulást sem lehet kiharcolni, mint a Magyar Kupában. Így a kicsik is pihentetik a meghatározó játékosaikat, és lehetőséget adnak az ifistáiknak a bizonyításra, ami a magyar futball szempontjából kifejezetten jó, más kérdés, hogy így a sorozat marketing értéke szinte a nullával egyenlő.

Mára azonban félre kell tenni minden fanyalgást! A DVSC döntőt vív, és ha már sokat utazott, akkor minden bizonnyal oda is teszi magát a pályán az a csapat, melyet Herczeg mester pályára küld. A Paks, mely soha nem nyert még semmit, szintén nagy becsvággyal küzd majd, és reményeink szerint így kikerekedik belőle egy igazán jó meccs! Az eddigi két sorozatot a Videoton nyerte, tehát szerdán este mindenképpen új győztest avatnak. A DVSC az első kiírásban döntőig jutott, de a Videoton legjobbjaitól a Loki-ifik kikaptak (1–0, 2–0), tavaly pedig már a csoportban megtört a lendület.

Ismerve Herczeg András korrektségét, minden bizonnyal egy vegyes csapat lép pályára szerdán este Kecskeméten, azaz lehetőséget kapnak olyan fiatalok is, akik a döntőbe lőtték a Lokit ebben a sorozatban. A DVSC mindenesetre ma elkezdhet  történelmet írni a magyar fociban, azaz ha legyőzi a Paksot, akkor már „csak” három trófeát kell idén begyűjtenie: a Soproni Ligáét, a másodosztályét, végül pedig a Magyar Kupát. Győzelemre fel!

BeA

Ligakupa, döntő, Kecskemét:
DVSC–Paks
szerda, 18 óra, tv: Sport1, élő
A várható kezdőcsapatok:
DVSC: Pantics – Bernáth, Bíró, Fodor, Korhut – Bódi, Kiss, Spitzmüller, Vinicius – Rezes, Szilágyi.
Paks: Pokorni – Nikolov, Gévay, Szabó J., Völgyi – Bartha, Lisztes, Fiola, Mészáros – Urbán, Weitner.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
A Civaqua-program első nagy víztározója sok lehetőséget rejt magában.
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Elkezdődött az izzók kiosztása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!