Hirdetés

Bundaügy: A haza szent!

Gulácsiék nyilatkozatban tiltakoznak

Civishir

2009.11.30. 09:24

Bundaügy: A haza szent!
Az imádott csapat visszautasítja a bundavádat Fotó: archív

„Címeres mezben nem ismerünk tréfát” – áll Debreceni András, az édesanyja révén félig debreceni Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián nyílt levelében.

Hirdetés

Az egyiptomi világbajnokságon bronzérmes U20-as válogatott öt tagja visszautasít minden bundázással kapcsolatos gyanúsítgatást – írja a telesport.hu. Debreceni András, Gulácsi Péter, Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt és Németh Krisztián a magyar szövetség által az MTI-hez eljuttatott nyílt levelében azt írja, hogy a Nemzeti Sport szombati számában megjelent cikkre kívánnak reagálni.

A lap „A haza sem szent…” címoldallal jelent meg, és az ehhez kapcsolódó cikkben az egyik játékostárs, Vass Ádám elismerte: a korosztályos válogatott egyik játékosát arra akarták rábírni, hogy játsszon a csapat vereségére. Az újság három gyanús mérkőzést említ (Szerbia-Magyarország 8-0, Szlovákia-Magyarország 4-1, Wales-Magyarország 4-1).
„A legfontosabb, s ezért tartottuk fontosnak, hogy megszólaljunk: visszautasítunk minden sanda gyanúsítgatást. A leghatározottabban kijelentjük: számunkra szent a haza!” – írja egyebek mellett az öt játékos.

A levélben kitérnek arra is, hogy eszük ágában sincs belemélyedni a sok-sok országban dúló fogadási botrány részleteibe, most sem kérnének szót, ha nem jelenik meg a cikk a szombati Nemzeti Sportban, amelyik velük is foglalkozik.
„Csak azt szeretnénk, ha – mint eddig is mindig – nyugodtan nézhetnénk mindenkinek a szemébe, azzal a tudattal, hogy soha, semmilyen körülmények között nem hoztunk szégyent a címeres mezre, a válogatottságra” – fogalmaznak. „Maradnánk mértéktartóak, de álszerénység lenne tőlünk, ha nem volnánk tisztában azzal, hogy néhány héttel ezelőtt az utóbbi évtizedek legnagyobb örömét okoztuk a magyar labdarúgás sokmillió hívének, s nagyon rosszul éreznénk magunkat, ha bárki bármilyen indokkal elfordulna tőlünk, s mondvacsinált okból nem áradna felénk az a hihetetlen szeretet, amit, bármerre mentünk Magyarországon, mindenhol éreztünk.

A sportszerűségünk, a morális tartásunk kérdőjeleződött meg a sportnapilap írásában, pedig – ugye emlékeznek még rá? – sokszor éppen ezek a tulajdonságok is segítettek minket az elmúlt esztendők sikereihez: 17 évesen ötödikek, 19 évesen harmadikok lettünk az Európa-bajnokságon, nemrég pedig szintén bronzérmet nyerünk Egyiptomban, a 20 évesek világbajnokságán. Ha nincs bennünk tartás, önbecsülés, ha akadnak köztünk, akik hajlamosak meginogni bizonyos külső hatásokra, akkor…
De erről ne is beszéljünk! Ilyen nem volt és nincs is!” – áll a nyílt levélben.
Mint is mondjunk erre: reméljük így volt, és úgy legyen!

Szóljon hozzá!