Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bárcsak minden meccs ilyen sima lenne!

| 2010. 03. 07. | 20:28:13
Pápa – A 10. pecben még a Pápa szerzett vezetést, de aztán beindult a Loki-henger, és elég volt 30 percnyi játék ahhoz, hogy megszerezze a három pontot a Herczeg-gárda. A végén Cicó még jól meg is büntette Szűcs Lajost.
Bárcsak minden meccs ilyen sima lenne!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kemény dió lesz a Pápa – gondoltuk a meccs előtt, és a hazaiak igazolták a sejtéseinket, de csak 15 percig. Jól kezdett a Pápa, valljuk be, hogy szép akciókat is vezetett a kissé idegenül mozgó debreceniek között, és nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést.

No persze, hogy ha Mijadinoszki egy kicsit higgadtabb, és nem rántja le Balit a 16-oson belül, akkor a pápaiaknak még iparkodniuk kellett volna a gólért, így azonban tizenegyesből Farkas Attila könnyen betalált (11. perc: 1–1). Az igazság az, hogy előtte Ramos is szabálytalankodott a büntetőterületen belül, de azt „elnézte” a DVSC-nek Iványi játékvezető, tehát nem lehetett egy rossz szavunk sem a bíróra.

Azt hittük, hogy a gól után nekiugrik a Loki a Pápának, de nem így történt. Hogy mégis egyenlített, az szinte a semmiből jött, illetve ajándékba kapták a piros-fehérek az elmélázó hazai védőktől, akik annyit bénáztak a saját tizenhatosuk előterében, hogy Szakály labdát szerzett, Rudolf pedig elegánsan, 16 méterről a kapuba helyezett (18. perc: 1–2).

Ez a gólt hozta meg a fordulatot. A pápaiak ettől annyira megzavarodtak, hogy Tóth fejelt egy öngólt (22. perc: 1–3), majd a teljes hazai védelem asszisztált, amint Mijadinoszki a saját kipattanóját vágta vissza a jobb felsőbe egy szöglet után (40. perc: 1–3). A negydik Loki-gólt már nem varrjuk a pápaiak nyakába, hiszen az egy zseniális Loki-kontra végén született: Rudolf mesteri passzal kínálta meg Szakályt, aki pontos labdaátvétel után a kifutó Szűcs fölött a hálóba pöccintett (45. perc: 1–4).

Nagy vehemenciával jöttek ki a második félidőre a hazaiak, a közönség pedig jutalmazta a nagy akarást, és zúgta, hogy Mindent bele! Lelkesedésüket az is fokozta, hogy a Loki igazán kényelmesen, öregurasan ült rá az eredményre, és egyértelműen fölénybe kerültek Bárányosék. Polekszicsnek bizony szüksége volt néhány védésre, hogy őrizze a 4–1-es vezetést a Loki. Nem nagyon akart már focizni a Herczeg-gárda, de lehet, hogy csak a védekezést gyakorolta a tetemes előny birtokában…

Mivel a pápaiak nagy igyekezetét a félidő derekáig nem kísérte szerencse, alábbhagyott a nagy lelkesedés, a meccs pedig kezdett „ellaposodni”. Közhellyel élve: a küzdelem dominált. A végén a Loki feltette az i-re a pontot: Rudolf elől akart tisztázni Szűcs, de ahhoz el kellett hagynia a kapuját, pechjére éppen Czvitkovics elé fejelt, aki ezért csúnyán megbüntette, közel negyven méterről a kapuba emelt (90. perc: 1–5). Szépségdíjas gól volt!

BeA

Soproni Liga, 17. forduló:
Pápa–DVSC 1–5 (1–4)
Pápa, 3000 néző. Vezette: Iványi (Szpisjék, Medovarszki)
Pápa: Szűcs – Tóth G., Dlusztus, Farkas, Rajnay – Quentero (Abwo 46.), Gyömbér (Jovánczai 79.), Heffler – Bárányos, Bali (Orosz 83.), Rebryk
DVSC: Polekszics – Bernáth (Szélesi 35.), Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Ramos (Varga J. 59.), Kiss Z., Szakály – Rudolf, Feczesin (Coulibaly 77.)
Gól: Farkas (11-esből, 11.), Rudolf (18.), Tóth G. (öngól, 22.), Mijadinoszki (40.), Szakály (45+1.), Czvitkovics (92.)
Sárga lap: Mijadinoszki (11.), Ramos (53.)

Mesterszemmel

Véber György: – Nem tudom, mit mondjak. Az első félidő közepéig nagyszerűen futballoztunk, és érett a második gólunk, erre pillanatok alatt kaptunk hármat. Ez a Debrecen! Tíz perc alatt minden helyzetét gólra váltotta. Egy nagyon súlyos vereséget szenvedtünk az eredmény alapján, de nem tiportak bennünket a földbe. Mi játszottunk jobban a mezőnyben, de a Debrecen vérporfin megnyerte ezt a meccset. Ilyen a foci!
Herczeg András: – Nem jól kezdtük a meccset, csak az első félidő 20. perce körül talált magára a csapat. A második félidőben voltak meleg pillanataink, de a lényeg, hogy megvan a három pont. Nyíltsisakos meccset játszottunk, mindkét csapat támadó szellemben futballozott, mi jöttünk ki jól belőle.

Az állás:

A 18. forduló programja:

Március 12., péntek:
FTC-Nyíregyháza 19.00 (tv: Duna TV, élő)
Március 13, szombat:
Paks - Vasas 14.30
MTK - Haladás 14.30
Kaposvár - ZTE 14.30
Győr - Kecskemét 14.30
Videoton - Lombard FC Pápa 15.00 (tv: Sport1, élő)
DVSC - Honvéd 17.30 (tv: Sport1, élő)
Március 14., vasárnap:
Újpest - DVTK (tv: Sport2, élő)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.