Hirdetés

A Vidi mögött telel a Loki

Mínusz két pont hátránnyal kezdi a tavaszt a Loki

2009.12.03. 19:51

A Vidi mögött telel a Loki
Ramos a bemelegítésnél még fázott, de amikor bemelegedett, nem kegyelmezett az MTK-soknak, és a Loki

Debrecen - Tarsolyban a hőn áhított három pont az MTK ellen! A DVSC győzelmével feljött a második helyre a Soproni Liga  tabelláján, és tavaszig ott is marad. Mínusz két pont a hátrány.

Hirdetés

Kósza lövéseken kívül az első 30 percben nem történt érdemleges. A Loki mezőnyfölényben játszott, de a labdatartáson kívül semmit nem tudott felmutatni. Az MTK visszazárt és várta, hogy próbálkozzon a hazai gárda, mely ötlet hiányában nem találta a rést a védőfalon. Az első veszélyes Loki-akcióra a 31. percig kellett várni, de az is les volt…

A második, elképzelést tartalmazó támadás már eredményre vezetett: ügyes passzolgatás végén Coulibaly-t Hídvégi vágta fel az MTK 16-osán belül, Németh játékvezető pedig habozás nélkül tizenegyest ítélt, teljesen jogosan. Némi meglepetésre a sértett végezte el a büntetőt, és higgadtan a bal alsóba helyezett (33. perc: 1-0). Alig két perccel később a bal oldalon futott egy szép kontra, átkerült a labda a jobb oldalra, Szakály átvert egy védőt, majd mielőtt a másik közbelépett volna, jobbal kilőtte a jobb alsót (35. perc: 2-0). Hirtelen jobb lett a közérzetünk, a félidőből hátralévő idő pedig szinte elrepült.

Szünet után igencsak megélénkült a meccs, két Szakály-góllal pedig el is intézhették volna a három pont sorsát a debreceniek, de a középpályás előbb lábbal, nem sokkal később pedig fejjel hagyott ki ígéretes helyzet. Az MTK meg csipkedte magát, nem is akárhogyan! Ismerjük el, Fortuna is kellett ahhoz megússzunk gól nélkül egy-két kék-fehér akciót.

A Loki többnyire kontrákból kísérelte meg a gólszerzést, mert a Garami-legénység nagyon hajott, és egyértelműen mezőnyfölényt harcolt ki. A két kiváló labdaszerző, Varga és Ramos igencsak megdolgozott a pénzéért, különösen a hondurasi volt elemében, aki rengeteg labdát lopott el a középpályán a fővárosiaktól. A rasztafrizurás lokista jó játékával annyira felbőszítette az MTK-sokat, hogy egy piros lap lett a vége: Lencse csúnyán letalpalta a hondurasit, s a második sárgáját is megkapta.

A végén Czitkovics tehette volna fel az i-re a pontot, de mellé durrantott, amiért természetesen nem vonjuk kérdőre. A Loki összességében magabiztosan győzte le az MTK-t, és erre még kétszer lesz alkalma az ünnepek előtt, ugyanis a Magyar Kupa negyeddöntőjében is megmérkőznek a felek, mégpedig oda-vissza.

Soproni Liga 10. forduló
DVSC-TEVA – MTK 2-0 (2-0)
Debrecen, 3500 néző. Vezette: Németh (Vígh, Demeter)
DVSC: Pantics – Szélesi, Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J., Ramos (Kiss 89.), Szakály (Leandro 71.) – Oláh (Dombi 62.), Coulibaly
MTK: Szántai - Rodenbücher, Balogh, Pintér, Hídvégi - Zsidai, Pátkai – Vági (Pál 59.), Szatmári, Gosztonyi (Könyves 85.) - Lencse
Gól: Coulibaly (11-esből, 34.), Szakály (36.)
Sárga lap: Lencse (9.), Zsidai (18.), Szélesi (56.), Pátkai (86.)
Kiállítva: Lencse (87.)

Szóljon hozzá!

Hirdetés