Hirdetés

A kövér Dr. Victoria Beckham

A kövér Dr. Victoria Beckham

civishir

2009.10.10. 14:38

A kövér Dr. Victoria Beckham

A húszévesek gárdája remekel a világbajnokságon, a „nagyválogatott” viszont éppen ma este inthet búcsút vb-reményeinek. Ma este: Portugália-Magyarország (21.45 óra, Duna Tv).

Hirdetés

Az általában úgy szokott lenni, hogy az öreg bika mutat példát a bizonytalan fiatalnak: a magyar futballban – mint oly sokszor – ezúttal is minden másképp van, mint a világ jobban működő részein. Nálunk éppen fordított a helyzet: míg a 20 évesek válogatottja remekel a világbajnokságon (már mindenki tudja, de azért jó újra leírni: a gárda két hosszabbításos meccset nyert és már elődöntős), addig a felnőtt „sztárjainkból” verbuválódott Koeman-csapat két totálisan impotens hazai próbálkozást követően ott tart, hogy valószínűleg tovább nyújtja a már így is negyedszázados vb-távollétet.
Igaz, van még esély arra, hogy nemzeti tizenegyünk kijusson a jövő évi világbajnokságra, csakhogy ehhez (illetve a sansz megőrzéséhez) ma éjszaka Lisszabonban kellene megvernie a zsenikkel teletűzdelt Portugáliát. Ennek per pillanat annyi a valószínűsége, mint hogy Victoria Beckham elhízik, és orvosi diplomát szerez. Magyarul szinte – vagyis gyakorlatilag – semmi.
Ezzel együtt persze reménykedünk, egyrészt mert ez a tétova érzés hal meg utoljára, másrészt mert a 20 éves magyarok péntek esti győzelme után úgy fel vagyunk töltődve sikerélménnyel, mint a világ legrondább faszija a világ legszebb nőjével való szeretkezése után. Egyébként a fiatalok egyiptomi diadalát Lisszabonban extázisban ünneplő játékosok sem adták még fel: Dzsudzsák Balázs, a válogatott exdebreceni tagja bizakodóan nyilatkozott a portugáliai fellépésről („Ha az első negyedórát kihúzzuk, akkor…”), Rudolf Gergely is esélyről beszélt, Bodnár Laciról meg sajtónyilatkozat nélkül is tudjuk, hogy nem fog megtörni.
Aminek viszont meg kellene törnie, az az a két évtizedes sorozat, hogy nemzetközileg az élvonalban jegyzett válogatott ellen nem tudunk nyerni. Amennyiben ez szombat éjszaka nem történik meg, tényként kezelhető, hogy a magyar labdarúgó-válogatott ezúttal sem jutott ki a világbajnokságra. Ez persze nem meglepő, mint ahogy az sem, hogy Victoria Beckham kórosan sovány és hogy sohasem lesz orvosi diplomája. De ki tudja: lehet, hogy őnagysága készül valamire…
Tóth Csaba Zsolt

Labdarúgó világbajnoki selejtező, 1. csoport: Portugália-Magyarország, a várható kezdőcsapatok (kezdés: 21.45 óra, tv: Duna Tv).
Portugália:
Eduardo – Bosingwa, R. Carvalho, Veloso, Bruno Alves – Mendes, Deco, R. Meireles – Simao – Liedson, C. Ronaldo.
Magyarország: Babos – Bodnár, Juhász, Gyepes, Vanczák – Vadócz, Tóth B. – Huszti, Gera, Dzsudzsák – Rudolf.

Szóljon hozzá!

Hirdetés