Hirdetés

A bírók Sir Alex ellen

bulvarsport.hu

2009.10.07. 10:29

A bírók Sir Alex ellen
Alex Ferguson

Minősíthetetlen hangnemben szidta Sir Alex Ferguson a hétvégi meccs bíróját. A játékvezetők most kiállnak kollégájuk mellett, és a tréner büntetését követelik. Eközben a kritizált Alan Wiley vissza akar vonulni.

Hirdetés

Továbbra sem csillapodnak az indulatok a hétvégi Manchester United-Sunderland angol bajnoki meccs után. A 2-2-re végződött találkozó után Sir Alex Ferguson, a vörös ördögök mestere ízléstelen kirohanást intézett a játékvezető ellen. "Külföldön olyan életerősek és fittek a bírók, mint a hentes kutyája. Wileynál 30 másodpercbe telik, amíg elkönyvel egy sárga lapot, mert pihenésre van szüksége" - mondta a menedzser nem túl irodalmi stílusban. Ferguson azt kifogásolta, hogy Alan Wiley túl távol volt az eseményektől, és mivel az erőnléte nem megfelelő, szerinte a sárga lapok adminisztrálásánál pihente ki magát.

Ezzel szemben a statisztikák azt mutatják, hogy a bíró 11 039 métert futott, ennél pedig csak hét játékos teljesített többet a meccsen. Az angol játékvezetők megelégelték a folyton kritizáló tréner viselkedését, és közösen fordultak a szövetséghez, hogy büntessék meg végre Alex Fergusont. Wileyt egyébként annyira szíven ütötte az őt ért kritika, hogy vissza akar vonulni, de a társak mindannyian mellé álltak, így elképzelhető, hogy meggondolja magát.

A mérkőzés összefoglalója:

Szóljon hozzá!

Hirdetés