Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavakkal ütik egymást a bokszolók!

| 2010. 02. 01. | 15:38:42
Debrecen – Botrányos jeleneteknek is szemtanúja lehetett a Debrecen Plaza közönsége, miután az Európa-bajnoki bronzérmes Varga Miklós nem bírt a mindössze 17 éves debrecenivel a szombati CSB-döntőn.
Szavakkal ütik egymást a bokszolók!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC és a Győri Gladátor csapatai szombaton este vívták a BoxingOne liga döntőjét a Debrecen Plazában, ahol újfent a bírói döntések okán tört ki kisebb botrány, ahogyan azt már megszokhatták a bokszmeccsre járók.

A könnyúsúlyúak összecsapásán a sámsoni Varga Miklós a győriek képviseletében bokszolt a mindössze 17 éves debreceni Török Jánossal. A papírforma alapján Vargának „behunyt szemmel” is nyernie kellett volna, hiszen a magyar amatőr ökölvívás egyik legnagyobb ászának tekinthető – ötszörös felnőtt magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai résztvevő –, míg a fiatal DVSC-s csak most bontogatja a szárnyait, és neves riválisával szemben ő még „csak” egy felnőtt magyar bajnoki ezüstöt tud felmutatni, éppen Vargától kapott ki a decemberi OB döntőjében.

A találkozó óriási meglepetésre szoros küzdelmet és döntetlen eredményt hozott, ahogyan azt a Cívishír a tudósításában már megírta. Kétségtelen, hogy  Varga többet ütött, de nem biztos, hogy többször is talált tisztán. A meccset fejben pontoztuk, de bírói végzettség és gyakorlat híján nem ítélkezhetünk, inkább a főszerepelőket kérdeztük. Az egyébként is heves vérmérsékletéről ismert sámsoni edző, Máté Attila a találkozó után élesen bírálta a pontozókat, a debreceni Serfőző Attilát és Deél Józsefet, és felindultságában azt is mondta, hogy nem indítja el tanítványát a három hét múlva kezdődő Bocskai-emlékversenyen. A klubja hivatalos honlapján bővebben is kifejtette a véleményét.

– Miki a magyar bajnokságon sem verte meg jobban Törököt, akkor 12:4 arányban látták jobbnak sportolómat a bírók – kezdte Máté Attila. – Nagyon sajnálom, hogy a debreceni mérkőzésen más szemüveggel nézték a két fiú összecsapását, s döntetlent hirdettek ki. A semleges szlovák bíró 32:16-ra adta Mikinek a meccset, szerintem ez fejezi ki reálisan a találkozó képét. Egy másik döntnöknél is vagy nyolc ponttal volt jobb Miki. Deél Józsefnél héttel maradt alul, nem tudom, mit nézett. Őt egyébként valamelyest megértem, hiszen fia, Szabolcs a debreceni csapat tagja. A legnagyobb csalódás azonban Serfőző Attila bíró teljesítménye volt, eddig azt hittem, ő mindig reálisan pontoz, nem függ senkitől. Ő döntetlennek látta a mérkőzést, de Törököt jelölte meg győztesnek, így jött ki a döntetlen eredmény a Varga-Török összecsapáson. Tény, sportolóm nem volt kirobbanó formában, de simán győzött. Aki vitatja Miki győzelmét, annak ajánlom, nézze meg a meccset, február 3-án, a Sportklubon leadják. Amióta Pakisztánból hazajött, azóta szinte végig betegséggel küszködik. Ha teljesítménye a bírók szerint döntetlent ért, akkor felesleges bevállalnunk a Bocskai-emlékversenyt, hazai pályán nem akarunk megint „leégni”. Mikinek pihenésre van szüksége, a héten mindenképpen elvégeztetünk egy alapos orvosi kivizsgálást, az Európa-bajnokság a fő cél. Kovács László szövetségi kapitánnyal egyeztetni fogok a továbbiakról – így Máté Attila.

A Cívishír megkérdezte a másik felet, azaz a kemény szavakkal illetett  Serfőző Attilát, aki szűk egy év kihagyás után a közelmúltban tért vissza a szorítók világába, és akit a „szakma” az egyik legfelkészültebb bokszbírónak tart.

– Máté Attila kirohanásait nem kell komolyan venni. Neki annyira nincs realitásérzéke, hogy ha egy tanítványa kikap, akkor meggyőződése szerint a bírók csaltak, és nyomdafestéket nem tűrő hangnemben pocskondiáz. Így ismeri őt az egész magyar boksztársadalom. Az én lelkiismeretem tiszta, úgy pontoztam, ahogy a fiúk bokszoltak. Megmondom őszintén, engem is meglepett az eredmény, illetve Varga Miklós gyenge teljesítménye, de nálam nem nyerhet meccset valaki csak azért, mert nagyobb név, mint a másik. Máté Attilának azt üzenem, hogy gratuláljon a fiatal Török Jánosnak, mert az úgy tisztességes és sportszerű, és ha szóba akar még állni velem, akkor előbb kérjen bocsánatot! – mondta Serfőző Attila.

A BoxingOne liga döntőjét 8–6-ra nyerték meg a debreceniek.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát