Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Holland edző irányítja a debrecenieket!

| 2012. 08. 15. | 15:46:06
Négy új játékost, centert, hátvédet, irányítót és erőcsatárt is igazolt a klub.
Holland edző irányítja a debrecenieket!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Factum Sport  élvonalbeli kosárcsapata elkezdte a nyári felkészülést a 2012-2013-as bajnoki idényre. Az edzéseket vezető szakmai stábhoz két új tréner csatlakozott és a játékoskeretben is történt változás.

Ami az új kosarasokat illeti, Sean Carter (University of Massachusetts) amerikai center, Mladenovics Dejan (Körmend) szerb-magyar irányító, Cseh György (Körmend) erőcsatár és Helmeczi András (Jászberény) irányító-hátvéd erősíti a csapat sorait ebben a szezonban (zárójelben előző klubjuk). Amennyiben augusztusban a klub vezetése úgy dönt, esetleg még köszönthetünk mást is a keretben, ám jelenleg ez az ideérkezők listája, akik a régi játékosokkal kiegészülve készülnek a bajnoki és kupacsatákra.

Az edzői stáb két új tagja a vezetőedzői és segédedzői posztra érkezett. Az előző szezonban vezetőedző Raúl Jiménez munkáját, amely során 10. helyre jött fel a csapat az élvonalban, nagy becsben tartja a Factum Sport, és további sikereket kíván neki, hiszen ő
Spanyolországban folytatja edzői pályafutását. Mellette Berényi Sándor, aki egyes technikai jellegű előkészítésekkel segítette Raúl munkáját, a Vasasnál másodedző lesz.

Az új vezetőedző Hollandiából érkezik a Factumhoz. Michael Schuurs 35 éves, és fiatal kora ellenére végigjárta az edzői ranglétrát hazájában. Kezdte a neves Eiffel Towers utánpótlás edzőjeként, s hamar az ottani ifjúsági akadémia vezetője lett, sikereket elérve. Amikor aztán a klub elköltözött Nijmegenből Den Boschba, ő ott maradt Nijmegenben, ahol egy új profi klub alakult Matrixx Magixx
néven, s ennek Schuurs lett a vezetőedzője. Ezzel a gárdával legutóbb a holland élvonalban 4. helyen végeztek 17 győzelemmel és 11 vereséggel. A szakember saját magáról úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi, képes a játékosok fejlődését segíteni egy-egy csapatnál, és jelenleg megérett az idő számára az új kihívások felé. A Factum csapatához a tervek szerint augusztus 20-án érkezik meg a holland vezetőedző.

Schuurs egyik segítője az a Shirian Ali lesz, aki előzőleg is a Factumnál dolgozott, ám most az iráni labdarúgó-válogatott felkészülését segíti, s augusztus 26. után csatlakozik a Factumhoz újra.

A másik segédedző viszont szintén új arc. A 28 éves, amerikai Jason Okrzesik a Joy of The Game kosárlabda akadémia szakmai igazgatója volt legutóbb, előtte pedig a neves NBA egyesület, a Milwaukee Bucks szakmai stábjában dolgozott. Ő a Factumnál az utánpótlás vezetője is lesz, nem csak a vezetőedző segítője. A két tréner együtt állította össze a Factum augusztusi edzéseinek tervét, amiben az is benne van, hogy az első héten Okrzesik dolgozik a kosarasokkal, először ráhangolódva a komolyabb fizikális munkára, majd közösen a vezetőedzővel, amikor ő is megérkezik.

Koppányi Szabolcs (factumsport.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát