Tiszafürediek nyerték a nánási tornát

civishir

2010.11.28. 22:57

Tiszafürediek nyerték a nánási tornát
A tornagyőztes tiszafürediek (Fotó: flamingoklc.hu)

Hajdúnánás – A VIII. Flamingó kispályás labdarúgó tornát rendezték meg a hét végén Hajdúnánáson. A tét 800 ezer forint volt.

Hirdetés

A Real Team Kupára történő felkészülés jegyében veretes csapatok neveztek az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Flamingó Kupára. Nem csalódott a kilátogató nagyérdemű, hiszen nagyszerű mérkőzéseket, óriási izgalmakat, olyan "színészeket" láthatott a pályán mint a Farkas testvérek,  a kispályás-menő Kovacsics, az ex-fradista Budovinszky Krisztián, vagy akár az Ecuador menőit.

A torna színvonalát mutatta, hogy már a 16 között elbúcsúztak olyan csapatok, mint a debreceni Real Team,  a Hungarotarg vagy a Szuper Divatáruház. A 8 között találkozott egymással a debreceni kispályás focit uraló Ecuador-Sunland és a trónkövetelő, a tavalyi debreceni szabadtéri kispályás bajnokságot megnyerő "szolnoki" Victor Security-Kanárik. Némi meglepetésre az Ecu győzelmét hozta a csata, akiket ezután a hazai pályán játszó Flamingó sem tudott megállítani a döntőbe vezető úton. A másik ágon a nevet változtató, ám mindenki által ismert., lokista fiatalokkal felálló Ziccer sem élte túl a négy közé jutásért folyó harcot. Őket a debreceni fiatalokból álló Inter FC búcsúztatta, akik a döntőbe jutásért a Nemzeti Tiszafüred csapatának hajtottak fejet.

A döntő óriási csatát hozott, az Ecuador már 4-2-re is vezetett, ám a Tiszafüred fél perccel a vége előtt szépített, majd az utolsó pillanatokban egy hatalmas góllal döntetlenre mentette a találkozót. A szabályok értelmében büntetők következtek. Míg a Tisza-partiak mindkét büntetőt értékesítették, a debrecnieknél előbb Urbin, majd Nagy István is kihagyta a sajátját, így a Nemzeti Tiszafüred nyerte a VIII. Flamongó kupát és a vele járó 330 ezer forintot. A második helyezett Ecuador 230 ezer forintot nyert, a fontos tornán ezúttal debütáló Bundik Norbert csapatvezető legnagyobb örömére.

 Az Ecuador a Viktor Security skalpjával és a második hellyel vigasztalódhat (Fotó: flamingoklc.hu)

VIII. Flamingó Kupa, végeredmény:

1. Nemzeti Tiszafüred
2. Ecuador-Sunland (Debrecen)
3. Flamingó KLC (Hajdúnánás
4. Inter FC (Debrecen)

Legjobb kapus: Katona Gergő (Ecuador)
Legjobb játékos: Gál István (Flamingó KLC)
Gólkirály: Dorogi György (Inter FC)

Szóljon hozzá!

Hirdetés