Rangadót nyert a Loki, elmaradt a bíróverés!

civishir.hu

2011.06.03. 12:13

Rangadót nyert a Loki, elmaradt a bíróverés!
A játékvezetői ítéletek borzolták Spitzmüllerék idegeit

Debrecen – Aki azt hiszi, vége a futballidénynek, téved. Csütörtökön este legalább annyian voltak a DASE-pályán, mint egy NB I-es bajnokin az MTK-stadionban. Kőkemény derbit láttunk.

Hirdetés

Az érdeklődés elsősorban a DVSC-s fiatalokból álló Füredi Sörözőnek, másodsorban a pesti nagymenőket (is) foglalkoztató Viktor Security csapatának szólt. A debreceni kispályás labdarúgó-bajnokság élvonalában csapott össze a két nagyhírű társaság.

A szuperderbire a tartalékosan felálló – a Farkas-testvéreket és Szimcsákot is nélkülöző – Viktorral szemben egy bombaerős Füredi állt ki, melynek keretét jó néhány NB I-es csapat is megirigyelné. Szerelést öltött az NB I-ből ismert Rezes László, Spitzmüller István, Korhu Mihályt, de játszott Ferenczi János, Sigér Dávid, Szűcs László, Radnai György és az U17-es válogatott Szécsi Márk is. Nos, "csak" ennyivel bizonyult jobbnak a debreceni együttes.

A Viktor Security soraiban játszó harmincasok, negyvenesek pengés futballisták, de a lendület már múlté, a profik között edződő lokisták háromszor futották körbe őket, ha kellett. Márpedig kellett, mert a második félidő elején 2-1-re még a Kovacsics Károly nevével fémjelzett „biztonságiak” vezettek, egy vitatható tizenegyesből szerzett góllal és egy potyával. A hajrát azonban megnyomta az ifjabb Szima Gábor által menedzselt társaság. Spitzmüller előbb egy testcsellel „küldte el egy gyufáért” a Viktor-védelmet, majd kipókhálózta a jobb felsőt, a kegyelemdöfést pedig Ferenczi adta meg.

A meccs közben folyamatosan a játékvezetők testi épségéért aggódtunk, mert a felek kölcsönösen és felváltva „az életükre törtek”. Az egyébként is feszült hangulatú, kiélezett derbin a bíró sporttársak valóban olyan ítéleteket hoztak, hogy az ember haja égnek állt, ez azonban még nem ok arra, hogy a játékosok percenként sértegessék őket emberi méltóságukban. Az más kérdés, hogy a szövetségnek sürgősen megoldást kellene találnia a bírókérdésre, ugyanis az első osztály jól láthatóan meghaladja egyes játékvezetők képességét.

A pályán zajló trágár és közönséges kommunikációt leszámítva egy remek sportélménnyel gazdagodottunk. Legközelebb füldugóval érkezünk egy rangadóra.

Kispályás bajnokság, I. osztály:
Viktor Security-Füredi Söröző 2-4 (1-1)
Vezette: Szabó Imre és Kise Sándor.
Gólszerzők: Schrancz, Kurucz, illetve Spitzmüller 2, Rezes, Ferenczi.

Az állás:


 

Szóljon hozzá!

Hirdetés