Nagy-Magyarország-bajnokságot rendeznek március idusán

civishir.hu

2011.03.14. 11:36

Nagy-Magyarország-bajnokságot rendeznek március idusán
Egy a nemzet! A magyar válogatott több tagja is pályára lép Adonyban (Fotó: civishir.hu)

Debrecen, Nyíradony – Magyarországi és határon túli, székelyföldi, felvidéki és kárpátaljai magyar csapatok vesznek részt azon a futsaltornán, melyet kedden, a nemzeti ünnepen rendeznek meg. A hajdú-bihari NB I-esek is indulnak!

Hirdetés

I. Magyar Nemzeti Futsal Kupa célja, hogy megerősítse a magyarság összetartozását a sporton keresztül is – hírdeti az egyik szervező, az Újpest Futsal Club honlapja. A lilák az Újszegedi TC-vel közösen rendezik 2011. március 15-én Nyíradonyban az I. Magyar Nemzeti Futsal Kupát, melyen magyarországi és határon túli magyar futsal csapatok vesznek részt. Az eseménynek hagyományteremtő szándéka van, amelyet ezentúl minden év március 15-én megrendeznek.

Az esemény célja, hogy kifejezze és megerősítse a magyarság összetartozását március 15-e alkalmából. Az eseményen olyan magyar sportemberekkel lehet majd találkozni és együtt ünnepelni, akiket elválasztanak egymástól a határok. A rendezvény fővédnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lesz.

A tornán nyolc csapat vesz részt, négyen az anyaország területéről, négyen pedig az elcsatolt területekről érkeznek a nyírségi városba. A rendezők két csoportot alakítottak ki, az A jelű kvartettbe került a Berettyóújfalu, a Révkomárom, a Sepsiszentgyörgy és az Újpest, míg a B jelű négyesbe a Nyíradony, a Kassa, a Beregszász és az Újszeged.

A program az ünnepélyes megnyitóval kezdődik 9 óra előtt néhány perccel, majd kezdetét veszik a csoportküzdelmek, melyben kialakul a csoportok sorrendje. A helyosztókra 16 órától kerül sor.

Szóljon hozzá!

Hirdetés