Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen Kupa: feszült hangulat és Ecuador-győzelem

| 2011. 10. 05. | 01:37:49
Debrecen – Játszótérre jobban hasonlított a sok sírás-rívás miatt a kispályás Debrecen Kupa döntőjének helyt adó Oláh Gábor utcai műfüves pálya, mint egy döntőhöz. Ettől függetlenül a csapatok becsülettel küzdöttek, és végül megérdemelten győzött az Ecuador.
Debrecen Kupa: feszült hangulat és Ecuador-győzelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a játékosok így tisztelegtek Solymosi Gyula emléke előtt. A debreceni kispályás foci atyja október 4-én távozott az élők sorából.

Örülnénk, ha egyszer olyan kispályás találkozóra mehetnénk, ahol a csapatok inkább a játékkal foglalkoznak, mintsem a játékvezetőkkel; ez legnagyobb bánatunkra a Debrecen Kupa döntőjében sem sikerült. Az immáron negyedik alkalommal megrendezett esemény döntőjében a háromszoros győztes, „veterán” Ecuador-Sunland és a trónkövetelő, Debreceni Péter által jegyzett Real Team csapott össze. A szokatlan időben – kedden 20 órakor – rendezett találkozón mindkét csapat hiányosan állt ki, és bár az Ecuadornál volt merítési lehetőség, a Real Team éppen csak a szükséges hat emberrel állt fel a kezdéshez.

Zsombi!!!

Félő volt, hogy az Ecu hamar elrendezi a döntő sorsát, ehhez képest derekasan helyt állt a megfogyatkozott Debreceni-csapat. Bár Nagy István és minden lokista Zsombija, Kerekes révén kétgólos előnyre tett szert az Ecuador, előbb a csapatvezető szépségdíjas gólja, majd az ex-lokista, Bogdanovics találata révén egyenlített a Real Team. Apropó Bogdanovics: mindkét csapat játékosai megirigyelhetnék a „veterán” játékos példamutató és sportszerű játékát. Különösen a Real Team védője, Gulácsi Bence indiszponáltsága volt szembeötlő a találkozó során. Még szerencse, hogy a színház és a játékvezetők mellett a többiek néha a futballal is foglalkoztak.

Elszállt az erő

Az egyenlítés után minden erejüket összeszedve próbálkoztak Debreceniék, sőt a fordításra is volt lehetőségük, de Katona Gergő mindent védett. A félidő vége előtt az egyre nagyobb fölénybe kerülő Bundik-csapat Dobos és Bencsik révén is betalált, így kétgólos Ecuador-előnnyel fordultak a csapatok. Noha időközben a Real Team kerete is bővült két játékossal, a második félidőben a nézők legnagyobb bánatára már nem volt kérdés, hogy ki bírja jobban a mérkőzést. Az első percekben még feljegyezhettünk Bogdáék részéről próbálkozásokat, sőt – a valaha még az ellenfélnél is megfordult – Nagy Szabolcs góljára is válaszoltak Debreceniék, a félidő közepére elhagyta őket az erő, így az Ecu könnyedén rúghatta az újabb, egyébként szépségdíjas gólokat, és a végén 8-3-as eredménnyel húzta be az újabb Debrecen Kupát.

Elcsúszott a Real Team

Összességében elmondható, hogy gyakorlatilag két csalódott gárda találkozójának lehetett tanúja a nagyérdemű, amit az Ecuador megérdemelten nyert, és ezért dicséret illeti. Bencsik Andráséktól megszokhattuk, hogy legyen az a legkisebb torna is az eredmény érdekében nem ismernek kegyelmet, míg a Real Team láthatóan nem dolgozta fel a csalódottságot, hogy lemaradt a szabadtéri kispályás bajnokság bajnoki címéről. Azt egyébként várhatóan a Füredi Söröző nyeri, miután jövő héten egy "könnyed" mérkőzés vár ifjabb Szima Gábor csapatára.

IV. Debrecen Kupa, döntő:
Ecuador-Sunland – Real Team 8 – 3 (4 – 2)
Debrecen, Oláh Gábor utca
vezette: Pallai, Kiss
Ecuador: Katona – Nagy Sz., Bencsik, Nagy I., Dobos, Kerekes, Madar, Nagy A., Dobi B., Balla I. Csapatvezető: Bundik Norbert és Vida Zsolt.
Real Team: Oláh – Gulácsi, Bogdanovics, Bereczki N., Debreceni P., Kotvász, Tóth Gy., Szabó P. Csapatvezető: Debreceni Péter
Gólszerzők: Bencsik 2, Nagy I. 2, Dobos, Kerekes, Madar, Nagy Sz., illetve: Debreceni, Bogdanovics, Bereczki N.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.