Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez Debrecen!

| 2009. 08. 20. | 00:39:29
Győzött a DVSC Szófiában, és ezzel beteljesülni látszik az álom. A Loki minden tekintetben jobbnak bizonyult a bolgár bajnoknál. Nagy a csapatunk!
Ez Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon féltünk a kezdeti Levszki-rohamoktól, szerencsére alaptalanul. A lokisták ugyanis rendkívül fegyelmezetten futballoztak, de az sem túlzás, hogy elegánsan, higgadtan verték vissza a bolgár próbálkozásokat. A 12. percig a Levszki semmi veszélyt nem jelentett a debreceni kapura, s ekkor jött a debreceni csoda Bodnár előadásában. A debreceni jobbszélső váratlanul akkora dugót ragasztott 30 méterről a bal felsőbe, hogy arról a szemtanúk az unokáiknak is mesélni fognak. Sokkot kaptunk!

Bodnár nevét imába foglaljuk, de meccs pörgött tovább. Láss csodát, a Loki 30 perc után akár 3-0-ra is vezethetett volna: előbb Szakály tévesztett célt centiméterekkel, majd, Czvitkovics fejelt kapufát. Aztán Leandro, majd Coulibaly lőtt fölé ígéretes helyzetből! Jobban játszott a Loki! Mit jobban! Uralta a meccset a debreceni legénység! Alig hittünk a szemünknek!

A Levszki csak a félidő hajrájában kezdett némi nyomást gyakorolni a Loki kapujára, és láttunk két hajmeresztő szituációt, de ezeket nem lövések, hanem a kapunk előtt elsuhanó labdák okozták. Ennyire volt képes a bolgár bajnok az első félidőben, semmi többre.

A szünetben Bodnár találatát szavaztuk meg az évszázad góljának, de sajnos nem úgy kezdődött a második játékrész, ahogyan arról az első után ábrándoztunk. Nagy elánnal kezdett a szünet után a Levszki, és hat perc után a francia Bardon be is lőtte a ziccerét. El kell ismerni, hogy ez is nagy gól volt, még ha nem is akkora, mint a Bocié.

Ez padlóra küldött minket, szurkolókat, nincs mit szépíteni a helyzeten. Szerencsére a pályán lévő fiaink csak megrendültek, és hamar magukhoz tértek. Rövidpasszos játékkal operáltak, és megállították a vérszemet kapó bolgárokat, akik ugyan mezőnyfölényt harcoltak ki, de Polekszicsnek a gól óta nem akadt dolga. Csak húzzuk ki 1-1-gyel! – szólt a debreceni vágy, amikor volt hátra még 20 perc. A feszültség csak fokozódott, hol mi kerültünk helyzetbe, hol a hazaiak. Teljesen nyílt  csata zajlott a pályán, azaz lelket melengető volt látni debrecenieket, hogy nem „sündisznó” focit játszottak, hanem ugyanúgy próbálkoztak, mint a hazaiak.

És megint Dombi Tibi! Minden idők legjobb Loki-cseréje úgy varázsolta Czvitkovics lábára a labdát, ahogy azt a labdarúgás nagykönyvében megírták, és ismét vezetett a magyar bajnok! Akinek ekkor még volt ép hangszála, az nem vérbeli Loki-drukker! A DVSC továbbiakban serm "bunkerfocizott", hanem tetszetősen futballozott. A végéig már említésre méltó nem történt, a Herzceg-gárda óriási lépést tett a továbbjutás, a gazdagság felé.

A visszavágót kedden játsszák a Puskás-stadionban. Mindenki Budapestre!

Bajnokok Ligája, 4. selejtezőkör, 1. mérkőzés:
Levszki-DVSC 1-2 (0-1)
Szófia, Asparuhov-stadion, 28 ezer néző.
Levszki: G. Petkov – Topuzakov, Ganev, Minev, Lúcio Wagner – Szarmov, Bardon – Zé Soares, G. Hrisztov (Krasztovcsev 86.), Jovov (Joazinho 71.) – Taszevszki (Ortega 61.). 
DVSC: Polekszics – Bodnár L., Máté P. (Komlósi 16.), Mészáros, Leandro – Czvitkovics (Ramos 79.), Varga J., Kiss Z., Szakály P. (Dombi 54.) – Coulibaly, Rudolf.
Gól: Bardon (51.), illetve Bodnár (12.), Czvitkovics (76.)

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés