Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Péntek esti csodára vár Magyarország!

| 2013. 04. 19. | 12:36:51
Beléphetünk a világelitbe, ami Debrecenen is nagyot lendítene!
Péntek esti csodára vár Magyarország!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha pénteken este a magyarok a rendes játékidőben legyőzik az olasz együttest a divízió I-es jégkorong-világbajnokság budapesti tornáján, akkor az utolsó játéknap eredményétől függetlenül az első kettő között végeznek, márpedig az első két helyezett jut fel az elitbe, az utolsó kiesik! A mieink azt követően kerültek ilyen kecsegtető helyzetbe, hogy történetük során először nyertek a kazah csapat ellen! Szuper Levente 40 lövésből 39-et kivédett, és az ő parádés teljesítményének köszönhetően 2-1-re  győzött a házigazda. A magyar válogatott ezt megelőzően ötször találkozott a tavaly még a világ legjobbjai között szerepelt kazah csapattal, de szerda estig mindig kikapott tőle.

Csütörtökön szünnap volt, pénteken este 19.30-tól (Sport TV) következnek az eddig százszázalékos olaszok. Amennyiben a magyarok alapjátékidőben, azaz három pontot érően nyernek, akkor a 2008-as "szapporói csodához" hasonlóan feljutnak a világ legjobb 16 csapatát tömörítő elitbe, amelynek jövőre Minszkben lesz a világbajnoksága. Ha a házigazda hosszabbításban győz – ezért két pont jár –, akkor (feltételezve, hogy a kazahok legyőzik Dél-Korea csapatát) az utolsó, szombati forduló dönt a két feljutóról. Pénteki magyar vereség esetén az olaszok a záró kör eredményeitől független feljutnak, míg Ladányiék a feljutást veszélybe sodró helyzetbe kerülnek.

– A világelitbe való feljutás óriási figyelmet irányítana a magyar jégkorongra, s ebből természetesen a debreceni hoki is propfitálna, mert a magyar hoki része! – mondta érdeklődésünkre Korcsinszky György, a Debreceni HK elnöke (a képen). – Vélhetően a támogatási rendszer átrendeződésével is járna egy ekkora siker, ami Magyarországon eddig még nem történt meg, noha a jégkorong világszinten egyike a három legnézettebb, legkedveltebb csapatsportágnak. Nem kell messzire menni, a régiónkban a csehek, a szlovákok és most már a szlovénok is lényegesen jobb infrastrukturális helyzetben vannak, meg is látszik a teljesítményükön! A kazahok ellen megmutatta a magyar válogatott, hogy van benne hit, erő és küzdőszellem, és - ismerjük el-, a szerencsével sem álltunk hadilábon. Az olaszok ellen is kell szerencse, de az még kevés!

Az olaszokkal eddig 31-szer találkoztak a magyarok, 9-szer nyertek, 15-ször kikaptak, 7-szer döntetlen született, a 100 lőtt gól mellett 135 kapott áll a statisztikában. A legutóbbi két összecsapást az olaszok nyerték hosszabbításban. Különösen az előbbi volt fájó, mert 2011. április 23-án, az ugyancsak a Papp László Arénában rendezett divízió I-es torna "döntőjében" történt, így a vendégek jutottak fel a legjobbak közé.

– Az olasz hoki egy valami tekintetében kifejezetten a magyar előtt jár: jobban tudnak honosítani! – jegyezte meg Korcsinszky György, amikor az esélyeket latolgattuk – Engem speciel bosszant, hogy mi nem használjuk ki a lehetőségeinket, mert én nem hiszem el, hogy ne tudnánk néhány jó nyugat-európai vagy kanadai, amerikai játékosnak magyar nagypapát találni! Ha sikerül a bravúrt, azt mi "önerőből" érjük el, és ez mindenképpen növeli a siker értékét, csak könnyebb lenne, ha kiaknáznánk a lehetőségeinket! Adja a jó Isten, hogy nyerjünk este!

Az állás: 1. Olaszország 9 pont, 2. Magyarország 7, 3. Kazahsztán 6, 4. Japán 3, 5. Koreai Köztársaság 2, 6. Nagy-Britannia 0.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
Az ipar és a leendő munkavállalók találkoztak a Debreceni Egyetemen
A rektor szerint a lehető legjobb helyen vannak a hallgatók.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.