Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Némi izgalom után debreceni siker

| 2012. 01. 08. | 21:50:45
Debrecen – 4-0 után nem gondoltuk volna, hogy még a körmünket fogjuk rágni. Rágtuk, de végül nyertünk. A Debreceni Hokiklub győzelemmel kezdte az újévet.
Némi izgalom után debreceni siker
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bajnokságot utcahosszal vezető, kapusát, a gyergyószentmiklósi Máthét eltíltás miatt nélkülöző Debrecen a második helyezett Szeged gárdáját fogadta a másodosztályú jégkorong-bajnokság idei első fordulójában. György István, a hazaiak legjobb játékosa és egyben csapatkapitánya, a mérkőzést követő levezető sör mellett azt mondta, hogy „kénytelenek” voltak kiengedni, mert a nézők nem szeretik a sima meccseket. Hát azért jobb hangulatban voltunk 4-0-nál, mint 4-3-nál, vagy 5-4-nél. A Debrecen egy sima mérkőzés helyett, egy kiélezett találkozót hozott össze, mert játékosai úgy gondolták, hogy 40 percig tart egy hoki meccs.

Hokisuli

Már a második percben vezetést szereztt a DHK, György József találatához kellett a szegedi kapus bohózatba illő alakítása is, aki egyszerűen csak odapasszolta a korongot a debreceni csatárhoz. Még a harmad közepén megduplázta az előnyt a Korcsinszky-gárda, sőt a második harmadban sem tűnt úgy, hogy még izgalmas lehet a vége. György István, majd Barabás szépségdíjas góljával már néggyel ment a Debrecen. Ugyan a harmad végén szépíteni tudott a Tisza-parti gárda, de a háromgólos vezetés és a mutatott játék szép reményekkel kecsegtette a hazai csapatot.

Majdnem dráma...

Ehhez képest a záró harmad tele volt izgalommal. A kiállítások özönét hozó harmad elején a Szeged két perc alatt két gólt szerzett. Bár Elekes ismét kettőre növelte a hazai előnyt, a klasszikus mesterhármast szerző Ambrus révén ismét zárkózott a Szeged. Ráadásul György István egy csúnya szabálytalanságot követően „kiszállt” a játékból, sőt Razov is egymás után kétszer kapott kisbüntetést. Noha a levegőben lógott az egyenlítés, a szegediek támadtak is becsülettel, jött Salánki gólja, ami lenyugtatta a kedélyeket, így a Szeged újabb debreceni vereséget könyvelhet el. A DHK győzelmével tovább növelte előnyét a bajnokság élén, így városunk lassan újabb jéghokis ünnepre készülhet. Jövőre ide nekünk az OB I-et!

OB II.-U23 Bajnokság:
Debreceni HK – Tisza Volán-MTK 6-4 (2-0, 2-1, 2-3)
Debrecen, 250 néző. Vezette: Mayer, Sipos, Mizsák.
Debrecen: Fucskó – Molnár Zs., Nagy Z., György J., György I., Salánki – Kelemen, Fábián Dá., Barabás, Fábián Do., Elekes Darabont – Mokrai, Bagdács, Bálint, Razov, Mocsári – Koncsag, Pál L., Balázs Zs., Pál Cs. Játékos-edző: György József.
Tisza Volán: Balázs Cs. – Vecaj, Bereczki, Varga D., Bosnyák, Ambrus – Máté, Lippai, Rózsahegyi, Maslac, Csányi – Muzsik, Kovács Á. Vezetőedző: Kalocsa László.
Gólszerzők: György J. (György I., Salánki, 02:14: 1-0), Mokrai (Razov, 12:47: 2-0 – kettős emberelőnyből), György I. (Nagy Z., 28:53: 3-0 – kettős emberelőnyből), Barabás (György I., Nagy Z., 29:11: 4-0 – emberelőnyből), Bosnyák (Ambrus, 37:08: 4-1), Ambrus (Varga D., 40:50: 4-2 – emberelőnyből), Ambrus (Bosnyák, 42:50: 4-3), Elekes Darabont (Fábián Do., Mokrai, 48:01: 5-3), Ambrus (Bosnyák, 50:37: 5-4 – emberelőnyből), Salánki (Fábián Do., György J., 52:46: 6-4).
Kiállítás: 22 perc + 10 perc fegyelmi büntetés (György I.), ill. 20 perc + 10 perc fegyelmi büntetés (Maslac).

A Debrecen leközelebb január 15-én a MAC Budapest otthonában szerepel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Debrecen „egyik legszebb és legcsendesebb” városrészén aszfaltoztak
Fontos útvonalon fejlesztették, hiszen ez az utca vezet az orvosi rendelőhöz.
Hirdetés
Hirdetés
Újabb üzemanyagárstop jöhet
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.