Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megcsinálták! Ez Debrecen!

| 2015. 02. 10. | 21:28:26
Fergeteges küzdelemben nyert a DHK, és vezet a két győzelemig tartó párharcban.
Megcsinálták! Ez Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A végsőkig feszült, kiegyenlített meccset vívott a DHK a Brassó ellen. Az ütközet debreceni szempontból sporttörténelmi volt, hiszen először rendeztek rájátszásos találkozót a cívisvárosban jégkorongban. A MOL-liga alapszakaszában a negyedik és az ötödik helyezett első negyeddöntős összecsapásán Ladányi és Berta összjátéka révén előbbi szerzett vezetést egy gyönyörű góllal, hallatlan boldogsághoz juttatva a mintegy 600 fős debreceni közönséget. A Brassó azonban rákapcsolt, hatalmas tempót diktálva próbált nyomást gyakorolni a debreceniekre, akik elsősorban a remekül védő Borogyin kapusnak köszönhették, hogy tartani tudták az előnyt.

A második harmad elején Dancsfalvi szemfüles találata nyomán ordítottunk és ugrottunk egy nagyot, hiszen már 2-0-ra vezetett a DHK, de az erdélyiek erre még jobban rákapcsoltak, és emberelőnyös helyzetből szépíteni tudtak. A második harmad végén - valljuk be - már elvétve sikerült átlépni a piros vonalat a hazaiaknak, így az utolsó szünetben már az égiek segítségét kértük, hogy meglegyen a meccs!


Borogyin kapus parádésan védett!

A befejező húsz percben már a brassóiakon is látszottak a fáradtság jelei, így ahogy teltek-múltak a percek, egyre nagyon önbizalommal játszottak a debreceniek. A végén horrorra számítottunk, de végül meglepően simán alakult minden. Az ellenfél fölösleges kiállításokkal eljátszotta azt az esélyét, hogy esetleg a kapus levitelével próbálkozzon. Így a DHK megnyerte a meccset, és 1-0-ra vezet a párharcban, de a következő két mérkőzést az erdélyi szászvárosban játsszák, így a továbbjutáshoz mindenképpen idegenbeli bravúrrra van szükség. 

Dereceni HK-Brassó 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
600 néző, vezette: Baniac, Bachurik, Soós, Váczi.
DHK: BOROGYIN - Jemeljanov, Csíki, LADÁNYI, Hári, Könczei - Szagyikov, Voronov, BERTA (1), Kaszkov, Sijka - Prakab, Tőkési, Kuriljuk, DANCSFALVI 1, Vaszjunyin – Okos, Wéber (1), Barabás. Edző: Jevgenyij Muhin.
Brassó: POLC - FILIP 1, Obsut, Fodor, SALUGA (1), Klouda (1) - Piszarenko, Hietämäki, Molnár, Antal, Petres - Imecs, Nagy, Mihály, Zsók, Virág - Bálint, Péter Zs., Márton. Edző: Jerry Björn Andersson.
Kiállítások: 6, illetve 10 perc.

Mesterszemmel

Jevgenyij Muhin: - Tudtuk, hogy kemény, szoros meccset vívunk, erre is készültünk. A Brassó egy rendkívül masszív, erős csapat, már az alapszakaszban aratott győzelmeinket bravúrként könyveltem el ellenük, ez a siker azoknál is többet jelent. Fegyelmezetten, lelkesen játszottunk, erre törekszünk Brassóban is. Bízunk Fortunában, hogy mellénk szegődik.
Jerry Björn Andersson: - Kemény és szoros meccset vívtunk, de a MOL-ligában már csak ilyenek vannak. A Debrecen öt helyzetéből szerzett két gólt, mi a tizenötből pedig csak egyet. Többnyire a hazaiak térfelén zajlott a játék, akik sokszor a kék vagy a piros vonalon is nehezen tudtak átjönni, most mégis ők lehetnek boldogabbak. A hokiban olykor előfordul ilyen. Hazai pályán kell fodítanunk, a kezünkben a sorsunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát