Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hokisuli Japán ellen

| 2012. 04. 15. | 17:06:26
Ljubjana – A magyar válogatott remek formájáról adott tanúbizonyságot és magabiztosan győzte le Japánt minden idők legerősebb divízió I-es hoki-vb-jének első mérkőzésén.
Hokisuli Japán ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szlovéniai világbajnokság első mérkőzésén a mieink azzal az ázsiai gárdával találkoztak, amelyik a Japánban történt természeti katasztrófa miatt kihagyta a tavalyi, budapesti világbajnokságot. Hiába a három hiányzónk – a kapitány nem számíthat a válogatottságról lemondott Palkovics Krisztiánra, valamint két kapusra, a klubkötelezettség miatt távol maradó Szuper Leventére, illetve a Jokerit Helsinkiben légiós, betegséggel küzdő Hetényire – a japánok nem jelentettek gondot a magyar csapatnak, Sofronék simán hozták a találkozót. Az első harmad kezdeti ismerkedése után egy kapu előtti kavarodásból Magosi révén vezetést szerzett a magyar válogatott (1-0). A 13. percben megdupláztuk az előnyt: a játékvezető japán kiállítást jelzett, ám a magyaroknál volt a korong, így a játék folytatódott. Bartalis a japán kapu háta mögül Horváth elé tálalt, aki a kapus lábai között lőtte a második gólt (2-0).

A második harmadban eggyel magasabb fokozatba kapcsoltak a japánok, ám a magyarok okosan lassították és tördelték a játékot, így komolyabb veszély nélkül vészeltük át a harmad első felét. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy két japán gólt is érvénytelenített a játékvezető; előbb kapustámadás, később magas bot okán annulálta az ázsiaiak gólját. A 34. percben emberelőnybe került csapatunk, amikor egy Ladányi-Sofron összjáték után egy gyönyörű kapáslövéssel utóbbi növelte a magyar előnyt (3-0). A harmad végén, egy Sille elleni brutális ütközés miatt végleges kiállítással és 5 perces büntetővel sújtották a japánokat. 3 percnyi „simogatás” után, a lefújás előtt Kovács takarásból lőtt a kapura, a korong a bal alsó sarokba vágódott (4-0).

A záró harmadra kapust cseréltek a japánok, ám ez sem segített rajtuk. Csapatunk magabiztosan játszott, ha pedig a kapunkig jutottak a japánok, az élete első világbajnoki mérkőzését játszó és szenzációsan védő Bálizs Bence állta útját a korongnak. Erősségünket jelzi, hogy egy kettős emberelőnyt is kivédekeztünk a harmad közepén. Az 56. percben egy kontratámadást követően Vas János passzából a frissen honosított Mihály Árpád megszerezte saját első, a válogatott 5. gólját (5-0). A végén még szépíteni tudott az ázsiai gárda, ám így is kiütéses, 5-1-es győzelemmel intéztük el Japánt és megérdemelten szólt a magyar himnusz a csapat tiszteletére. Csapatunk legjobbja az újonc kapus, Bálizs Bence lett.

Hétfőn Ukrajna következik. Mint emlékezetes, a legutóbbi egymás elleni találkozónkon,Szapporóban őket győztük le és jutottunk fel az A-csoportos világbajnokságba.

Magyarország Japán 5-1 (2-0, 2-0, 1–1)
Gólszerzők: 5:39 Magosi (Sikorcin – 0–1), 12:02 Horváth A. (Bartalis – 0–2), 33:18 Sofron (Ladányi – ee., 0–3), 39:13 Kovács Cs. (Pozsgai – ee., 0–4), 55:13 Mihály Á. (Vas J. – 0–5), 57:49 Janadori (Jamasita – 1–5)
Kiállítások: 13 + 20 perc fegyelmi (Kavasima), ill. 12 perc

Kevin Primeau: Nagyon jó dolgokat láttam a csapattól. Támadásban, védekezésben, emberelőnyben, emberhátrányban és kapusteljesítményben. Fegyelmezettek voltunk, ám szerintem tudunk még ennél is jobban játszani. A vb elég rövid, minden csere, jégre lépés számít. Hétfőn egy másik csapat, egy másik stílus vár ránk.
Mark Mahon, a japánok szövetségi kapitánya: Csalódott vagyok. Idegesen kezdtünk, elhúztak a magyarok két góllal, majd egy vitatott eset után nem 2-1, hanem 3-0 lett az állás. De, ilyen a hoki. Fiatal a csapatunk, nyolc vb-újoncunk van a keretben, és régen játszottunk már tétmérkőzést. A folytatásban jobb védekezés és jobb kapusteljesítmény kell.

Később:
Ausztria–Ukrajna 16.30
Szlovénia–Nagy-Britannia 20.00

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
Emberhátrányban kapott ki a Debrecen Felcsúton
A Puskás Akadémia hamar gólt szerzett; a Lokinak a kiállítás után esélye sem volt a győzelemre.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát