Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bajnoki címért szállnak harcba a debreceniek

| 2010. 03. 19. | 18:51:26
Debrecen – A címvédő Debreceni Hokiklub gárdája a Szeged legyőzőse árán küzdhet a bajnoki címért a jégkorong OB I/B-ben. György József a Cívishírnek úgy fogalmazott, hogy már az elődöntőben vért kell izzadni a győzelemért.
A bajnoki címért szállnak harcba a debreceniek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az alapszakaszt követően idén nem a jól megszokott és jól bevált rájátszásos rendszerben, két-három győzelemig tartó párharcokban döntik el a csapatok a magyar jégkorongozás második vonalában, hogy ki a legjobb, hanem egy négyes tornán, két nap alatt tehetik fel az i-re a pontot. Debreceni szempontból az sem örömteli, hogy a kurta rájátszásnak Dunaújváros ad otthont, mert így a lelkes hajdúsági közönség nagy része csak lélekben lehet ott a fiúkkal.

Egy biztos: kőkemény találkozók várnak a mieinkre, s bár az alapszakasz győzteseként a negyedik Szegeddel csatáznak az elődöntőben, minden tudásukra szükség lesz a döntőbe jutáshoz. Amint azt korábban a Cívishírnek György József játékosedző elmondta, a szegediek komoly csapatépítésbe kezdtek a szezon során, és amíg a bajnokság elején csak pofozógépek voltak, addig a vége felé már mindenkit megszorongattak. Ez annak tulajdonítható, hogy profi edzésmunkát végeznek a Tisza-partján, a heti öt tréning pedig a mezőny legjobb állóképességű csapatává varázsolta a Tisza Volánt.

A debreceniek az egyéni képességeket illetően sokkal jobbak, és két vagy három győzelemig tartó párharc esetén a fejünk se fájna, egy meccsen azonban bármi megtörténhet, tudjuk jól ezt a sport világából. Nem vészmadárkodunk, csak éppen arra hívjuk fel a figyelmet, hogy tökéletes koncentrációval és nagy küzdeniakarással teremhet babér a hajdúságiaknak, még a Szeged ellen is.

– Nekem az a véleményem, hogy szombaton vívjuk a döntőt. Se a MAC-ot, sem a Jégtörőket nem érzem ránk nézve annyira veszélyesnek, mint a Szegedet. Kétszer is megnéztem a legutóbbi meccsünket, melyet ugyan 6–4-re megnyertünk hazai pályán, de nagyon szoros csata volt. A szegedieké fiatal, harcos, stílusosan játszó társaság, azt kell mondanom, hogy szimpatikusak nekem, és szerintem a bíróknak is azok lesznek, tehát még egy gonddal több vár ránk az újvárosi jégen. Én azért nagyon remélem, hogy a rutin dönt majd a meccsen, az pedig a mi javunkra szól. Fontos, hogy Máthé Csaba jól védjen és a védekezésünk hatékonyabb legyen, mert afelől nincs kétségem, hogy minimum 5-6 gólt ütünk, amivel már illik megnyerni egy meccset. Úgy vélem, hogy ha a Szegedet szombaton legyőzzük, akkor a vasárnapi döntőben már könnyebb dolgunk lesz – latolgatta az esélyeket a Cívishírnek György József, a Debreceni Hokiklub játékosedzője, aki az alapszakaszban toronymagasan végzett a kanadai táblázat élén, és aki tavaly törött kézzel is vállalta a játékot a Jégtörők elleni fináléban!

A DHK szombaton 11.30-tól játszik a Szegeddel az első elődöntőben, és ha győz, akkor vasárnap 15 órától vívja a bajnoki döntőt a MAC–Jégtörők párharc győztesével.

Az eredményekről a Cívishír részletesen beszámol!

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Apa és fia árulta a drogot Hajdúszováton
Apa és fia árulta a drogot Hajdúszováton
A hajdúszoboszlói rendőrök lecsaptak rájuk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!