Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Risztov Éva érmet nyerne Debrecennek

| 2011. 02. 17. | 10:49:29
Debrecen – Risztov Éva, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola olimpiai negyedik, világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok úszója napi 7,5 órát tölt a vízben: nagyra tör, de nem álmodozik, hanem dolgozik.
Risztov Éva érmet nyerne Debrecennek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hosszú kihagyás után a versenysporthoz 2009-ben Debrecenben visszatért Risztov hosszútávúszásban már bizonyított a tavalyi Európa-bajnokságon (az előkelő 7. helyen végzett), és továbbra is mindent megtesz azért, hogy álmai valóra váljanak. Napi 20-25 kilométert úszik, hiszen komoly céljai vannak: a június végén a cívisvárosban rendezendő medencés országos bajnokságon érmet akar szerezni Debrecennek, és a sanghaji hosszútávúszó világbajnokságon is a legjobbak között szeretne lenni.

-Túl vagyok az influenzán: januárban igencsak megviselt a betegség, de ez már a múlté, jól érzem magam, és dolgozom, ahogy csak bírok – nyilatkozta Risztov Éva, amikor feltettük neki az egyszerű, de őszinte „Hogy vagy?” kérdést. – Nagyon szeretnék érmet nyerni debreceni színekben az országos bajnokságon, hiszen sokat köszönhetek a városnak, ráadásul itt rendezik a versenyt. 1500 és 800 méter gyorson is összejöhet a medál, s noha elsősorban nyíltvízi hosszútávúszóként készülök a világbajnokságra, illetve a 2012-es londoni olimpiára, mindenképpen bizonyítani szeretnék a medencében is. A felkészülési időszak néha lelkileg és testileg is megvisel, és érthetően az előbbit nehezebb kezelni: agyban kell megoldani a nehézségeket, vagyis azt, hogy az ember mondjuk 15 km úszás után rávegye magát a következő „adagra”. Szerencsére sok segítséget kapok a Sportcentrumtól, például pszichológus támogatására is számíthatok, így aztán összességében jól érzem magam – mondta a debreceni klasszis, aki arra is büszke, hogy 4,1-es átlaggal abszolválta a vizsgaidőszakot a Debreceni Egyetemen. Nem kétséges, ennyi úszóedzés mellett ez kifejezetten bravúr!

Risztov Évát arról is kérdeztük, mivel tölti el azt a nem túl sok időt, amikor nem a medencében rója a kilométereket. Azt, hogy egy élsportolónak sem kell feltétlenül beszűkültnek lennie, bizonyítja az úszónő válasza: - Sokat olvasok, moziba járok, szerencsére van egy jó kis baráti társaságom, akikkel például a pókert sem vetjük meg. Eljárunk néha bowlingozni, nagy szerelmem pedig a színház: amikor a fővárosban éltem, sok előadást láttam, igyekszem Debrecenben is eljutni a teátrumba – mesélte Éva, akinek a medence a színpad: és bizony ő a főszereplő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Magyar Péter után Bayer Zsolt is utcára hív
Eljött az idő, hogy erőt mutassanak „a normális emberek” – mondta.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát