Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A második félidőben magára talált a Loki

| 2023. 01. 26. | 20:47:00
Küzdelmes mérkőzésen fektette két vállra a viharsarki gárdát a DVSC női kézilabdacsapata.
A második félidőben magára talált a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén Norvégiában, az EHF-kupában lejátszott mérkőzésen elszenvedett ötgólós vereség után hétközi bajnokin lépett pályára a DVSC Schaeffler női kézilabda csapata január 26-án este a Hódos Imre-sportcsarnokban. A vendég Békéscsabát mintegy 60 szurkoló kísérte el, a csarnokban azonban a találkozó nagyrészt a Loki-drukkerektől volt hangos. Zászlókat lengetve, dobolva legalább százan biztatták kedvenceiket.

A hazaiak kezdték a mérkőzést. Az első gólt azonban a vendégek szerezték, amit néhány másodperccel később egy szemfüles góllal Kácsor egalizált. Egy-egy sikertelen támadás után ismét a csabaiaknál az előny, a felső kapufáról centiméterekkel a gólvonalon belülre pattant a labda. Kácsor átlövésből egyenlített, majd a gyors ellentámadás végén lefordulásból szerzett gólt a vendégcsapat. A 10. percben 4-4-es döntetlennel álltak a csapatok. A DVSC góljait Vámos Petra és – szintén átlövésből – Kácsor szerezte. Néhány percig egyik csapat sem ért el találatot, a hazaiak gyors indításai vagy pontatlanok voltak, vagy a kaput nem találta el a löket, míg a csabaiak szervezett támadásai végén átlövésekből próbáltak gólt szerezni. A Loki kapusa azonban kitűnően védett.

Szilágyi Zoltán kért időt először a 14. percben, amikor a vendégek 5-6 arányban vezettek. A hazai szurkolók láthatóan elégedetlenek volt eredménnyel, mert „Ébresztő!” skandálással jelezték véleményüket az eddig látottakról. A hazai csapatban továbbra is Kácsor Gréta volt a legaktívabb – átlövései, betörései veszélyt jelentettek a kapura. A Lokinak továbbra sem ment a játék, pontatlanok voltak a támadásban és kemények a védekezésben. A vezetést a debreceniek (8-7) a 18. percben vették vissza Vámos Mirának egy gyors akció végén elért góljával. Erre a békéscsabaiak mestere gyorsan időt kért. A láthatóan nagyobb tempóra kapcsoló hazai csapatnak azonban továbbra sem ment a góllövés – lépéshibák, pontatlan passzok, kapu fölött elszálló lövések. Igaz, a vendégek sem értek el találatot, köszönhetően a kitűnően védő kapusnak. A 21. percben Petrus Mirtill növelte a debreceniek előnyét, majd Hámori szó szerint kibirkózta a Loki (10-7) tizedik gólját. A közben emberhátrányba került viharsarkiak a Loki védői között derékmagasságban megeresztett lövéssel kerültek közelebb a debreceniekhez. A néhány perces gólszünetet Vámos Mira törte meg, és növelte ismét háromra a DVSC előnyét, ami fél percen belül ismét olvadt eggyel. A hazaiak játéka tovább gyorsult, viszont a befejezés nem ment. Átlövés, lefordulás, szélről megeresztett lövés leginkább a kapu fölé szállt. A félidő utolsó perceiben gyors, kemény, de élvezetes játék folyt a pályán, a csapatok azonban továbbra is góliszonytól szenvedtek. Az utolsó fél percben Kácsor kétszer is betalált, így 14-10-es vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

Góllal kezdték a csabaiak a második játékrészt. Az időközben emberelőnybe került DVSC-nek azonban ismét csak egy kapufára futotta. A láthatóan biztonsági játékra, a masszív védelemre, az előny őrzésére törekvő hazai csapatból Bordás Réka gyors egymásutánban kétszer is mattolta a csabai kapust. Majd Vámos Petra talált be kétszer, amire a vendégek egy hetesből elért góllal tudtak csak válaszolni. Közben mindkét kapus bemutatott egy-egy, a közönségtől tapsot kiváltó bravúrt. Az, ami az első félidőben a hazaiakra volt jellemző, rendre kapufára lőtték a labdát, most a csabaiakat sújtotta, miközben a DVSC szórta a gólokat. A 10. percben 20-13-as állásnál kért időt a vendégek edzője. Az időkérés után felpörgött a játék, látványos, közönségszórakoztató technikai megoldások a DVSC-nél, míg a csabaiak igyekeztek lépést tartani a gyors játékot produkáló hazaiakkal. Szinte percenként estek a gólok, a több a pirosmezes hazaiaknak, így a félidő közepén 24-17 volt az állás. Hogy nem kerültek közelebb a lila-fehérben játszó vendégek, abban oroszlánrésze volt a kitűnően védő debreceni hálóőrnek. A 20. percben azonban nem sikerült védeni egy csabai büntetőt, amivel 24-18-ra változott az eredmény. Az ismét magára találó Loki azonban két gyors góllal válaszolt. Ezzel eldőlni látszott a meccs.

A két szurkolótábor között hangos szópárbaj kísérte az utolsó tíz perc elejének inkább küzdelmet, mintsem folyamatos kézilabdázást hozó játékát. A csabaiak sokat szabálytalankodtak, szinte folyamatos emberelőnyben játszott a Debrecen. 26-19-nél Szilágyi Zoltán is időt kért, miután a játék képe csupán annyit változott, hogy a DVSC a hatostól feljebb tolta a védelmét. Ez eredményesnek bizonyult, hiszen a csabaiak távolabbról voltak kénytelenek lőni, ami pontatlanabbnak bizonyult, míg a debreceniek szórták a többségükben látványos gólokat. A lefújás előtt másfél perccel 30-20 volt a mérkőzés állása. A tízgólos előnyt nem sikerült megőrizni, a játék végét jelző dudaszó idején 30-22-t mutatott az eredményjelző tábla.

Mestermérleg
Szilágyi Zoltán: – Gratulálok a Békéscsabának, megnehezítették a dolgunkat. Védekezésünkkel elégedett lehetek, de az összes többivel nem. Lerohanásainktól, támadójátékunktól többet várnánk. Helyzetkihasználásunk kritikán aluli volt. Meg kell szokni, hogy sorozatterhelésben vagyunk, és egy bizonyos szintet ilyen körülmények között is hozni kell. 
Papp Bálint: – Megérdemelten tartotta itthon a két pontot a Debrecen. Sajnáljuk, hogy az első félidő végén már nem játszottunk olyan jól, mint az elején. Ellenkező esetben szorosabb első játékrészt is produkálhattunk volna. A második félidőt nem kezdtük jól, próbáltuk a lépést tartani a DVSC-vel. Fegyelmezettebb játékot, az előre megbeszéltek lejátszását vártam a csapattól.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárta magát a kocsiba egy gyerek Debrecenben
Bezárta magát a kocsiba egy gyerek Debrecenben
A tűzoltók szabadították ki.
Gazdaság
Biharkeresztes Nagyvárad egyik ékkövévé válhat
A nagyvárosi lét szerves részévé szeretne válni a kisváros.
Közel 90 millióból bővítik a hajdúdorogi piacot
Nyírábrányi cég végzi a munkát.
A honatya eljött Budapestről Hajdúszoboszlóra megdöbbenni a vendégmunkásokon
A debreceni gyárépítéseken dolgozók miatt aggódik.
Jól teszi, ha átnézi a NAV által készített szja-tervezetet!
Május 21-ig lehet módosítani, kiegészíteni.
Költségvetés: így csábítják a fürdőbe a helyieket Berettyóújfaluban
Átlépte az egymilliárdot a város iparűzésiadó-bevétele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
A levegő-kompresszorok fejlődéstörténete és jelenkori állapota
Az elmúlt néhány évtized robbanásszerű fejlődést hozott.
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Aquaticum: fejlesztik a játszóházat és játszósarkot
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés