Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rangos raliverseny érkezik Kelet-Magyarországra

| 2021. 10. 19. | 16:01:00
A III. Rally Hungary jegyében zajlik a következő hétvége.
Rangos raliverseny érkezik Kelet-Magyarországra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szervezők, a rendezők és a házigazdák is felkészülten várják minden idők egyik legerősebb rali Európa-bajnoki (ERC) mezőnyét Nyíregyházára és környékére, a versenysorozat október 22-23-24-én rendezendő  fordulójára – hangzott el a III. Rally Hungary október 19-i sajtótájékoztatóján. A nyíregyházi sajtóeseményén Szabó Tünde sportért felelős államtitkár emlékeztetett rá, hogy a kormány támogatja az ERC-viadal 2023-ig tartó magyarországi megrendezését, mert kiemelten fontosnak tartja, hogy az ország nemzetközi sporteseményeknek adjon otthont.

– Az autósport népszerűsége és ezen belül a ralié is töretlen. Ugyanakkor számos más szakágban is rendezünk világ- és Európa-bajnoki, vagy világkupa-futamokat, gondolok itt a Forma-1-es Magyar Nagydíjra, a túraautó-vk, a gyorsasági kamion Eb, vagy akár a tereprali-vk versenyeire

– mondta Szabó Tünde. Hozzátette, ehhez a nemzetközi sportdiplomáciai munka, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökének tevékenysége is szükséges, valamint az adott helyszíneken a rendezőknek és a promóternek is bizonyítania kell. Megjegyezte: ezeknek az eseményeknek turisztikai, idegenforgalmi és gazdasági hatásuk is van, s a vidéki településeket ugyanúgy meg akarják ismertetni akár a világgal.

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere kiemelte, a helyiek „nagyon várják” az Európa-bajnoki futamot, amely az egyik legkiemelkedőbb sportrendezvény a városban. 

Oláh Gyárfás MNASZ-elnök úgy fogalmazott, 2015-ös első megválasztásakor az volt a célja, hogy méltó szintre emelje a hazai autósportot, és olyan pozícióba helyezze, mint amilyenben bármely másik, magyar sikersportág van. – Úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben révbe értünk, méltó és fix helye van a magyarországi futamnak a rali Eb versenynaptárában, az új promóter, a Magyar Autó- és Motorsport Fejlesztési Ügynökség, a HUMDA segítségével pedig új alapokra tudtuk helyezni a verseny jövőjét is. Nyugodtan gondolkodhatunk a hosszú évekre szóló szerződéshosszabbításban – mondta.

Turán Frigyes, a Rally Hungary 2019-es győztese azt mondta, ez a futam a rali sava-borsa, és mivel úgy tűnik, hogy a hétvégén szép idő vár a mezőnyre, nagy élmény lesz számukra a gyorsasági szakaszokon versenyezni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Korábbi játékosát gyászolja a debreceni klub
Feledi László 83 bajnoki meccsen lépett pályára a Lokiban.
Hirdetés
Hirdetés
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Krones Charity Run: fuss jótékony célért Debrecenben!
Génterápiára gyűjtenek egy kisfiúnak.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!