Hirdetés

Hirdetés

Debrecen beszállt a röplabdába, újra élvonalban az Eötvös DSE

Cívishír

2019.09.21. 18:09

Debrecen beszállt a röplabdába, újra élvonalban az Eötvös DSE
A Mechwart tornatermében játsszák majd a meccseket, a belépés ingyenes lesz (Fotó: Debrecen.hu)

Szombathy András: Az NB I. legfiatalabb csapataként nehéz dolguk lesz a lányoknak.

Hirdetés

Hirdetés

Városi összefogás segíti a NB1-be jutott női röplabda csapatot, a DSZC Eötvös DSE gárdáját a debreceni önkormányzat és a Debreceni Szakképzési Centrum is támogatja – jelentette be Barcsa Lajos alpolgármester és Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

A 2018/2019. évi röplabda női NB II-es bajnokságot 16 pontos különbséggel nyerte meg a Keleti csoportban a DSZC-Eötvös DSE, majd a bajnoki döntőn kiharcolta az NB I-be jutást. Legutóbb a 2006/2007-es idényben volt női NB I-es röplabdacsapata a megyének, akkor is a kis debreceni egyesület jutott fel Salescon-Eötvös DSE néven. A mostani siker értékét növeli, hogy sokkal tehetősebb egyesületekkel szemben, mindenféle ösztöndíj, fizetés nélkül harcolta ki a feljutást a klub.

Szokás szerint kicserélődik a gárda

Az NB I-be jutott csapat tagjai közül visszavonult Kovács Katalin, Kovács-Miskolczi Noémi, Harmati Andrea és talán a legnagyobb érvágásként a 75-szörös válogatott Vojth Ildikó. Zolnai Vanda a szintén most NB I-be jutott Székesfehérvárhoz igazolt át. Németi Rebeka és Miholecz Melitta iskolai elfoglaltságok miatt szintén nem vállalták a játékot az első osztályban.
Több a csapatban maradó játékos is Budapesten tanul vagy dolgozik az idén, így az edzésre járások Barnucz Gréta, Domonkos Kitti, Fehér Anna Ditta és Kiss Viktória részére is nehezen oldhatók meg. Szintén ingázik – igaz nem a fővárosból – Molnár Vivien és Tóth Kinga.
Szerencsére érkeztek is játékosok. A nyíregyházi nevelésű Béni Kitti, Ratkos Petra, Szilágyi Csenge, Tóth Vanessza és Vass Vivien mellett Mátyus Anna és Rápolti Nóra Karcagról tette át a székhelyét. Takács D Orsolya a klub régi-új játékosa. Rajtuk kívül a saját utánpótlás néhány játékosára is számít a klubvezetés.
A felnőtt keretből sokan a Debreceni Egyetem hallgatói.

– Az biztos, hogy az NB I. legfiatalabb csapataként nehéz dolguk lesz a lányoknak, de próbálnak majd minél többet kihozni magukból. Hogy ez mire lesz elég, az hamarosan kiderül – fogalmazott Szombathy András, az egyesület vezetője.

– Látva a sikereket és elismerve azt, hogy az első csapat mögött csaknem 90 fős utánpótlást nevel az egyesület, a debreceni önkormányzat úgy döntött, hogy a klubot ebben az évben 5 millió forinttal támogatja – jelentette be Barcsa Lajos alpolgármester.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja hozzátette: számukra is fontos a sport, ezért segítik a csapatot anyagilag, valamint azzal, hogy a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnázium tornatermében edzhetnek és játszhatják mérkőzéseiket.

A felnőtt együttes 2019. szeptember 26-án 18 órától lép először pályára. Magyar Kupa mérkőzést játszik az ország legjobb 16 csapata közé jutásért Budapesten a Közgáz ellen. Barcsa Lajos alpolgármester bejelentette azt is, hogy támogatásnak köszönhetően a DSZC Eötvös DSE hazai mérkőzéseit ingyenesen lehet megtekinteni. Az első NB I-es találkozót 2019. október 12-én 17 órakor rendezik Budapesten, az ellenfél a Palota Röplabda Sport Club lesz.
DebrecenröplabdaDSZC-Eötvös DSE

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.