Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar sikernek örülhetett a debreceni közönség

| 2019. 08. 30. | 00:58:00
Az U23-as Nations League első napján remekül szerepeltek fiataljaink.
Magyar sikernek örülhetett a debreceni közönség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Augusztus 29-én a 23 éven aluliak tornájával, azaz a Nations League-gel folytatódott a 3×3 program Debrecen főterén. A magyar csapatok a közép-keleti régióban szerepelnek, mind a férfi, mind a női együttesünk a második helyet foglalja el a minibajnokság ranglistáján. A csütörtöki viadal a sorozat ötödik fordulója volt, az első kettőt az ukrajnai Lvivben rendezték, míg a harmadik és a negyedik fordulónak Szolnok adott otthont.

A magyar fiúk a Márton Ádám, Riskó Dávid, Mokánszki Máté, Uros Rosic összeállításban érkeztek, az első kiemelt Ukrajna és Csehország társaságában az A-csoportba kerültek.

Lányaink – név szerint Bach Boglárka, Doktor Anna, Jáhni Zsófia, Tóth Orsolya- a B-jelű hármasban kaptak helyet, Romániával és Szlovákiával egyetemben.

Az első hazai érdekeltségű összecsapáson Tóth Orsiék Szlovákiával mérkőztek meg. Északi szomszédaink az első körben két ponttal legyőzték Románia csapatát, így egy esetleges sikerrel a csoportelsőséget is bebiztosíthatták volna maguknak. Jól is kezdtek, de aztán a mieink is felvették a találkozó ritmusát, és egy 13-2-es futással gyorsan derékba törték a szlovák álmokat. A vége sima, 21-10-es magyar siker lett. A második csoportmérkőzésen sem volt kérdéses a győztes kiléte, 8-2-es villámrajtot vettek a házigazdák, és nem is engedték ki az előnyt a kezükből, 19-15-ös győzelmükkel hármasuk élén végeztek.

Jóval izgalmasabban indult a fiúk tornája, akik a cseh válogatott ellen kezdték meg szereplésüket. Végig fej-fej mellett haladt a két együttes, a végjátékra 19-18-as cseh előnnyel fordultak a felek. Ekkor érkezett Márton Ádám, aki egy óriási duplával visszavette a vezetést csapatának, majd jött Mokánszki Máté, aki hatalmasat küzdve tett vissza egy támadólepattanót, és szerezte meg a győzelmet jelentő, 21. magyar pontot.

A listavezető ukránok ellen már nem sikerült a bravúr, az első mérkőzés láthatóan sokat kivett a srácokból, ezt pedig remekül használták ki a sárga-kékek, így övék lett a siker, míg a mieink a csoport második helyével vígasztalódhattak.

A lányok első elődöntőjén a csehek magabiztosan verték a szlovákokat, így ők vártak a magyar-lengyel találkozó győztesére a fináléban. Elődöntőhöz méltó, kevés pontos, fizikális csatát vívott egymással a két gárda, kettő perccel a lefújás előtt még döntetlent mutatott az eredményjelző. (11-11) Jáhni Boglárka két gyors kosarára azonban csak eggyel feleltek a lengyelek, így a mieink jutottak be a döntőbe, a hazai közönség legnagyobb örömére.

A négy között fiaink is a lengyel csapattal mérték össze erejüket, ezúttal viszont kedvezőtlenül alakultak számunkra az események: a vendégek esélyt sem hagytak, megérdemelten kerültek a fináléba. majd nyerték meg később a tornát Ukrajna ellen.

Nem maradt sokáig dolog nélkül a hajdúsági publikum, hiszen 20 órától már a magyar lányok aranyérméért kellett szorítaniuk. Bach Boglárka és Doktor Anna korai kosarai megadták az alaplendületet a mieinknek, gyorsan öt pontos különbség alakult ki. A biztos vezetés tudatában visszavettek a tempóból a magyarok, a csehek pedig észrevétlenül lopták a távolságot. Húsz másodperccel a mérkőzés vége előtt mindössze egy pontra olvadt az előny, de Tóth Orsolya betörését csak szabálytalanul tudták megállítani, így két dobás következett. Ugyan a büntetők kimaradtak, de Orsi összeszedte a saját lepattanóját, és ügyesen a kosárba csempészte az őt körülölelő védők mellett, ezzel pedig eldőlt a tornagyőzelem.

Elrajtol a 3×3 Európa-bajnokság

A pénteki nap lesz az eddigi leghosszabb a debreceni 3×3-as rendezvények közül, hiszen a délelőtt kezdődő, és egészen koradélutánig tartó U23 Nations League után elkezdődnek a FIBA 3×3 Európa-bajnokság csoportmérkőzései. Az 5. nap teljes menetrendje ITT

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Döntöttek Komádiban: utalványt kapnak a rászorulók
Döntöttek Komádiban: utalványt kapnak a rászorulók
Egyhangúan fogadta el határozatait a kisváros önkormányzati képviselő-testülete.
Hirdetés
Hirdetés
A lakat sem zavarta a hajdúnánási kerékpártolvajt
A lakat sem zavarta a hajdúnánási kerékpártolvajt
Szerencsére a tulajdonos visszakapta a biciklijét.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.