Hirdetés

Hirdetés

Átadták az év legjobbja díjait a DEAC-nál

unideb.hu

2019.06.25. 13:22

Átadták az év legjobbja díjait a DEAC-nál
A cheerleadereken ezúttal sem múlott (Fotók: Unideb.hu)

Bács Zoltán: országos mintát állítottunk fel a felsőoktatásban.

Hirdetés

Hirdetés

A DEAC az ország egyik legnagyobb sportklubja, amelynek versenyzői létszáma a szezon végére mintegy 2700 főre gyarapodott; az egyesületnél a közösségfejlesztés eszközeként, tekintenek a sporta, mint ami segít a beiskolázásban és az egyetem elismertségének növelésében. Erről is beszélt ünnepi köszöntőjében Jávor András elnök a DEAC évzáró gáláján.

Bács Zoltán kancellár sikeresnek értékelte az elmúlt szezont, gratulálva a versenyzőknek a eredményekhez. – A DEAC család az elmúlt évben tovább épült. Joggal lehetünk büszkék arra, hogy országos mintát állítottunk fel a felsőoktatásban – mondta a kancellár. Felidézte azt a néhány évvel ezelőtti beszélgetést is, mely során 10 hallgatóból 9 azt mondta, azért is választotta Debreceni Egyetemet, mert itt lehet sportolni.

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető kiemelte, egyre többször köszön vissza egy-egy DEAC-os sportruházat az utcán. Kiemelte, nagyon büszke arra, hogy egy újabb csapat, a női futsalosok is az élvonalban szerepelhetnek az ősztől. Kiemelkedő eredménynek értékelte a kosarasok Magyar Kupa bronzérmét, és az „első éves” jégkorongozók bajnoki harmadik helyét. Szót ejtett arról is, hogy hetedik helyen végeztek a sportági élvonalban a férfi futsalosok és a több mint 10 éve első osztályú férfi röplabdázók is, illetve negyedik lett az OB I-ben a floorballcsapat. A női teniszezők ezüstérmet nyertek az OB I-es csapatbajnokságban, míg a férfiak feljutottak az első osztályba. Az NB III-as labdarúgócsapat kilencedikként zárta a küzdelmeket, míg az amerikai focisták is szépen helytálltak első DEAC-os évadukban.

Az ünnepségen hét kategóriában díjazták az év legjobbjait: 

  • „Az év edzője” Fodor Antal, a férfi röplabda NB I-es csapat vezetőedzője
  • „Az év játékosa” a DEAC jégkorongcsapatának kapusa, az egyetemi tanulmányaiban is kimagaslót nyújtó Hetényi Zoltán
  • „Az év szakosztálya” díjat a labdarúgó szakosztály vezetője, Pöszmet Tibor vehette át
  • „Az év meglepetése” az élvonalba feljutott női futsalcsapat
  • „Az év fiatal tehetsége" Pintye Vivien női futballista 
  • „A „legnépszerűbb szakosztály” díjat a kosárlabdázók zsebelték be
  • „Az év csapata” a magyar bajnoki bronzérmes jégkorong együttes

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.