Hirdetés

Hirdetés

A szupertestű negyvenes nő kétgyermekes anyuka, és most már magyar bajnok is!

2019.04.15. 12:02

A szupertestű negyvenes nő kétgyermekes anyuka, és most már magyar bajnok is!
Fábiánné Kovács Mária (Fotók: magánarchívum)

A debreceni boltvezető 12 óra munka után is edz.

Hirdetés

Hirdetés

A súlyemelést Debrecenben a hamvaiból feltámasztó Kecskés Zoltán nagy örömmel újságolta a Cívishírnek, hogy a Vezér Fitness versenyzője, Kovácsné Fábián Mária a 40 év fölöttiek mezőnyében, az 59 kilogrammos súlycsoportban magyar bajnoki címet szerzett.

Mária – csak rá kell nézni! – már évek óta a fitnesz megszállottja, és fejébe vette, hogy megtanulja a súlyemelést. Azt csak a sportág szakavatott rajongói tudják, hogy ez egy rendkívüli technikai képzettséget igénylő testkultúra, a puszta erő önmagában édeskevés. Mária nagy elszántsággal gyakorolt nap mint nap, mégpedig úgy, hogy sokszor napi 12 óra munka után is az edzőteremben kötött ki, de a hétvégéken sem volt számára pihenés.

Kovácsné Fábián Mária és Kecskés Zoltán  (Fotó: Magánarchívum)
 

A kemény felkészülés eredménye: Kovácsné Fábián Mária a magyar bajnokságon szakításban 40 kg-ot, lökésben 53 kg-ot ért el, amivel korosztályában és a súlycsoportjában beállította az országos csúcsot. A rekordjavítás az első versenyzéssel járó lámpaláz miatt elmaradt, de jövőre megcsinálja, mondja a tréner, Kecskés Zoltán, aki akár mérget is venne erre.

A 42 éves , az egyik debreceni drogériában boltvezetőként dolgozó Mária egy 20 éves fiú és egy 18 éves lány édesanyja, az álmát tehát anyai teendői mellett valósította meg, amihez mi emeljük a kalapunkat és csodáljuk a rendelkezésünkre bocsátott fotóit.

Ezt teszi a testtel a rendszeres sport!

Cs. Bereczki Attila

Galéria

súlyemelésVezér Fitness

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.