Hirdetés

Hirdetés

Nem bírt az Atommal a Debrecen

Cívishír.hu

2019.03.14. 19:58

Nem bírt az Atommal a Debrecen
Fotók: Cívishír

Hazai pályán kapott ki a DEAC.

Hirdetés

Hirdetés

A rendkívül gyenge első félidőt produkáló Perényi-legények vereséget szenvedtek közvetlen riválisuktól a férfi kosárlabda NB I csütörtöki fordulójában. Hiába játszottak jobban Boriszovék a második félidőben, ez már csak arra volt elég, hogy a meccs végét szorossá tegye a paksiak ellen.

A vereség okaként említhetjük az első két negyedben a gyatra dobóteljesítményt. Szünet után feljavult ugyan a DEAC ebben a mutatóban, de túl nagy volt a különbség ahhoz, hogy reális esélye legyen a fordításra. Az mindenesetre pozitívum, hogy a fiúk egyetlen percig sem nyugodtak bele a vereségbe, és az utolsó negyedben szorossá tették a meccset. Sajnos ez volt a maximum a DEAC-tól ezen a napon.

Nagy kár ez az elrontott lehetőség, hiszen egy rendkívül hosszú, 9 meccses hazai veretlenségi sorozat szakadt meg.

DEAC-Atomerőmű SE 92-88 (16-30, 19-24, 23-22,  24-12)
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Földházi T., Papp P., Rácz Zs. R. (Bernáth A.)
DEAC: Dugat 16/6, Manigat -, Borisov 21/12, Ivosev 21/3, Amigo 18. Csere: Kósa 3/3, Bognár 9/3, Polyák -.
ASE: Kovács Ák. 13/6, Faust 14/9, Henton 8, Eilingsfeld 14/12, Jevtovics 7. Csere: Ruják 2, Norfleet 13/9, Medve 5/3, Williams 16, Horváth K. -.

MESTERMÉRLEG
Berényi Sándor: – A vereség ténye fájó, és bár nem vigasztal bennünket a tény, hogy nagy hátrányból is fel tudtunk állni, így legalább tükörbe tudunk nézni. Az első húsz percben nem pörögtünk fel eléggé, túl sok lepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, akik extrán dobtak a hárompontosvonalon túlról. Félidőben harcosabb játékot kértem, és védekezésben is változtattam, de ebbe is belehibáztunk helyenként. A negyedik negyedben a váltások már egészen rendben voltak, és könnyű kosarakat szereztünk. Keményebben kell dolgoznunk a jövőben.
Dzunics Braniszlav – Megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen végig vezettünk. Három negyeden keresztül jól is játszottunk, de a záró játékrészre a magas játékosaink faultproblémái miatt hullámvölgybe kerültünk. Második csapatként sikerült Debrecenben nyerni, így pláne minden elismerés megilleti a játékosaimat.

Galéria

Szóljon hozzá!

.