Hirdetés

Hirdetés

A debreceniek visznek egy kis amerikait Nyírábrányba

2018.06.06. 17:03

A debreceniek visznek egy kis amerikait Nyírábrányba
Hajrá, Gladiators! (Fotó: Debrecen Gladiators)

A Gladiátorok a listavezetőt fogadják.

Hirdetés

Hirdetés

A Gladiators amerikaifutball-csapata a Szombathely Crushers-zel mérkőzik meg Nyírábrányban a Powerade Divízió I. alapszakaszában, június 9-én.

Ahogy az arany-feketéknél is fogalmaztak: „Most kezdődik a rájátszás!”. Ez valóban kijelenthető, hiszen innentől kezdve a cívisvárosiak célja egyértelműen, hogy a Divízió I. fináléjába jussanak. Erre meg is van minden esélyük. Ehhez először viszont a jelenlegi listavezetőt, a Szombathely Crushers-t kell legyőzniük hazai környezetben.

A Gladiators támadósora a legerősebb a másodosztályban 136 szerzett ponttal.

Az elmúlt évekhez képest viszont a domináns futójáték mellé felzárkózott a passzjáték is. Sőt, idén inkább az elkapók villognak. Boruzs Kevin a TD Store Eagles 2 ellen tovább növelte touchdownjainak számát és már kilencnél tart, amivel jelenleg a bajnokság legeredményesebb játékosa is egyben. És természetesen Molnár Gábornak több variációs lehetősége is van Szabó Bálint, Szabó Lajos, Szép Gábor és Vonház Dávid személyében. Emellett a futójáték Roják Richárd vezérletével is egyre erősebb. A védelem is kezd egyre jobban felvenni a ritmust. Mindössze 29 pontot engedett, amivel a harmadik legjobbak a Divízió I-ben.

A Gladiátorok kemény fába vágják majd a fejszéjüket. A Szombathely Crushers tavaly még Divízió II-es ezüstnek örülhetett, most azzonban egyértelműen a másodosztály egyik esélyesévé vált, amire nem sokan számítottak még a szezon elején.

A Gladiators-Szombathely Crushers összecsapás június 9-én, szombaton 15 órától lesz Nyírábrányban, a Határőr utcai sportpályán. A találkozóra a belépés ingyenes.
Debrecen Gladiatorsamerikaifoci

Szóljon hozzá!

.