Hirdetés

Hirdetés

Debrecenben új menő sport van!

Cívishír

2017.04.25. 11:11

Debrecenben új menő sport van!

Minden korosztályban remekelnek.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Frizbi Sportegyesület két arany és egy ezüstérmet szerezett az október első vasárnapján megrendezett junior és felnőtt országos frizbi bajnokság döntőin. Ifjúsági Eb helyszíne lehet jövőre Debrecen.

A budapesti Ikarusz Sporttelep adott otthont az idei junior és felnőtt országos frizbi bajnokság döntőjének. A tornán U17-es, U20-as és felnőtt divíziókban versenyeztek a csapatok, és a Debreceni Frizbi Sportegyesület mindhárom mezőnyben döntőbe jutott. Az U17-es fináléban a gyáli Gyultimate csapatát győzte le a debreceni alakulat, U20-ban a budapesti Purple Jam ugyan jobbnak bizonyult, de a felnőttek döntőjében újabb aranynak örülhettek a debreceniek.

„Az Egyesületünk 2013-ban új alapokra helyezte az utánpótlás programját, és az azóta elvégzett munkának most érezhető igazán a hatása. A fiataljaink közül sokan tagjai voltak az idei junior világbajnokságon szerepelt magyar válogatottnak, most pedig az országos bajnokságon értek el szép sikereket. Sőt többen közülük megértek már arra is, hogy megállják a helyüket a felnőtt csapatunkban, így ők sokban hozzájárultak a felnőtt mezőnyben szerzett ob aranyunkhoz is. A juniorképzésben szerzett tapasztalatainkat igyekszünk a többi magyar klubbal is megosztani, hisz közös magyar érdek, hogy minél magasabb szakmai szintre kerüljön az utánpótlás nevelés. Az ilyen tudásmegosztás során mi is sokat tanulunk a versenytársaktól

– mondta el Fodor László, a Debreceni Frizbi Sportegyesület elnöke.

A jövőről beszélve az egyesület Elnöke elmondta, hogy jó esély van arra, hogy Debrecen 2017-ben ifjúsági frizbi Európa-bajnokságnak adjon otthont.

„Az Európai Ultimate Frizbi Szövetséggel és a Debreceni Sportcentrummal előrehaladott tárgyalások zajlanak ebben a témában. Egy ilyen esemény újabb lökést adhat a hazai és a debreceni frizbi fejlődésének, de a város szempontjából is lehet ennek pozitív hozadéka, hiszen egy ilyen fiatalokról szóló nemzetközi esemény egyértelműen színesítené Debrecen kulturális és sportéletét.”

sport

Szóljon hozzá!

.