Hirdetés

Hirdetés

Országos bajnok a debreceni csapat!

civishir.hu

2017.02.24. 17:49

Országos bajnok a debreceni csapat!

A BL-ben indulhatnak.

Hirdetés

Hirdetés

2016 őszén kezdődött meg az MHLSZ (Magyar Hallássérültek Labdarúgó Szövetsége) Futsal Bajnoksága, ahol 10 csapat mérte össze erejét. A Debreceni Siketek FSK férfi csapata döntetlen és vesztes mérkőzés nélkül harcolta ki a döntőbe jutást, ugyanúgy, mint a Dunakanyar-Vác HSE csapata. A váciakkal évek óta döntőznek a debreceniek, hol az OB-ban, hol a Magyar Kupában. Idén február 18-án, Nagykátán rendezték meg az utolsó játéknapot, és a mindent eldöntő meccs végére a Vác csapata sokkal jobb gólkülönbséggel rendelkezett, így a debrecenieknek csak a győzelem lehetett az egyedüli eredmény a bajnoki cím eléréséhez. Izgalmas mérkőzésnek nézhettek elébe a csapatok és a nézők, hiszen az esélyeket az is befolyásolta, hogy mind a két oldalról hiányoztak kulcsjátékosok. A mérkőzésen a Vác szerezte meg először a vezetést, majd a debreceniek kiegyenlítettek, s türelmes játékkal egy nagyon szoros és izgalmas mérkőzésen 3:2-es győzelmet arattak.

A cívisvárosi csapat ezzel ismét kiharcolta a Hallássérültek Futsal Bajnokok Ligájára való indulást, melyet 2018 februárjában a spanyolországi Alcala de Henares (Madrid) városában rendeznek meg  24 férfi csapattal. A Debreceni Siketek csapata elhatározta magát az indulás mellett, ám az egyesület folyamatos anyagi problémákkal küzd.

A BL versenye az előzetes kalkulációk szerint kb. 2,5 millió forintba kerülne a fiúknak. Egyelőre 0 forint áll rendelkezésükre.

A klub vezetősége hamarosan elkezdi a munkálatokat a támogatottság megszerzésére, s bíznak abban, ebben az évben is lesznek támogatók, akik a fogyatékos sport mellé állnak. A magyar csapatok eredményeit tekintve eddig a DSFSK érte el a legjobb helyezéseket a BL történetében, és hiszik, hogy ennél is tovább mehetnek. A folyamatosan fejlődő csapat a jövő évi versenyen szeretne tovább lépni, s ebben kérik a lehetséges támogatók segítségét.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.